Boek Nederlands

Ruimterace : van de eerste maanlanding tot de missies naar Mars

Ben Hubbard (auteur)

Ruimterace : van de eerste maanlanding tot de missies naar Mars

Ben Hubbard (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Amerika en Rusland waren jarenlang bezig met een ruimterace: welk land zou als eerste een mens naar de ruimte sturen? En wie zou als eerste een man op de maan krijgen?
Lees alles over deze race, en wat er daarna gebeurde. Van de eerste raket tot de (Mars)missies van vandaag en morgen, in dit boek lees je het verhaal van onze reizen naar de sterren.
Maar het boek biedt meer. Download de
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
Ruimterace : van de eerste maanlanding tot de missies naar Mars
Auteur
Ben Hubbard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Space race
Uitgever
[Amsterdam]: Condor, © 2019
96 p. : ill.
Aantekening
Download de Ruimterace app om de augmented reality te activeren
ISBN
9789492899347 (hardback)

Besprekingen

Ruimterace

Ruimterace is een informatief boek over de race in jaren vijftig en zestig tussen de Verenigde Staten en Rusland om als een eerste een mens de ruimte in te krijgen, en later op de maan. Het boek bestrijkt een nog uitgebreidere geschiedenis. Van de race om de eerste raketten (die eerst - tijdens de Tweede Wereldoorlog - gebruikt werden als raketten om steden van de vijanden te bombarderen), over de mensen in de ruimte en op maan, naar de ruimtestations, missies naar planeten en een blik vooruit naar de toekomst (een missie naar de zon en misschien zelfs voorbij het zonnestelsel?).Het is een rijk geïllustreerd boek met veel foto’s, duidelijke tekeningen en eerder korte tekstvakken. Bij het boek hoort ook een gratis app. Als je die download kan je, met behulp van je tablet of smartphone, het boek als het ware tot leven laten komen. Een foto wordt dan plots een bewegende video, een afbeelding wordt een 3D-model. Dat is heel indrukwekkend. Het 3D-model springt uit het…Lees verder