Boek
Nederlands
Nora (ca. 16, ik-figuur) wordt wakker op een kerkhof. Ze kan zich niets herinneren van de afgelopen vijf maanden. Dan ontmoet ze een jongen met wie ze meteen een hechte band voelt. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Engelen
Titel
Dromen
Auteur
Becca Fitzpatrick
Vertaler
Elsbeth Witt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silence
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
384 p.
ISBN
9789044337105 (paperback)

Besprekingen

Als Nora (ca. 16, ik-figuur) bijkomt op het kerkhof, niet weet hoe ze daar terechtgekomen is en merkt dat ze zich niets kan herinneren van de laatste vijf maanden, is dat de opmaat voor een trits van avonturen. De strijd tussen de Nephilim en de gevallen Engelen duurt voort. Aan de ene kant krijgt Nora te maken met Hank (de Zwarte Hand, machtigste Nephil), die een relatie met haar moeder begonnen is, aan de andere kant met Jev, die haar grote liefde Patch blijkt te zijn. Wie kan ze vertrouwen? En wat voor rol spelen Scott en haar vriendin Vee, en heeft ze echt een bloedband met Hank? Langzamerhand vallen alle ‘vergeten’ puzzelstukjes op hun plek; visioenen, magie en duivelskunsten spelen hierbij een grote rol. Als aan het einde het goede lijkt te overwinnen, is een enkele gebeurtenis voldoende om de kansen weer te keren; een oorlog lijkt onvermijdelijk – maar met wie? Vervolg op 'Drift' en 'Dwalen'*. Werkelijkheid en fantasy lopen door elkaar heen, waardoor alles mogelijk lijkt en je …Lees verder

Dromen

In de eerste twee delen met name 'Drift' en 'Dwalen' maakten we kennis met Nora Grey, die over biezondere gaven bleek te beschikken en op de koop toe verliefd werd op een zeer bijzondere jongen, Patch. Hij kon nl. haar gedachten sturen. In het tweede boek begon Nora te twijfelen aan haar grote liefde en werd ze meegesleurd in een vreemde wereld. Een wereld waar vreemde wezens huizen die een strijd voeren tegen elkaar, soms in de gedaante van haar klasgenoten. Wie zijn de Nephilim (gevallen engelen) en wie zijn de beschermengelen en wie is de moordenaar van haar vader?
Het derde boek 'Dromen' gaat op hetzelfde elan door, maar de figuur van Nora wordt als het ware waziger. Nadat ze vijf maanden vermist was, is ze wakker geworden op een kerkhof. Ze weet niet waar ze geweest is. Er zijn alleen vreemde gewaarwordingen die haar heel erg bang en onzeker maken maar toch besluit ze verder te zoeken naar 'haar vijanden'. Ze komt in heel eigenaardig gezelschap terecht en begint vaak te hal…Lees verder

Over Becca Fitzpatrick

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeffrey Beall

Becca Fitzpatrick (3 februari 1979) is een Amerikaans schrijfster. Ze schreef onder andere de bestseller Hush, Hush en de vervolgen hierop.

Bibliografie

In het Nederlands vertaalde romans:

  • 2011 - Drift -Hush, Hush-
  • 2011 - Dwalen
  • 2013 - Dromen
  • 2013 - Dreiging