Boek
Nederlands

Styx : thriller

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Styx : thriller
×
Styx : thriller Styx : thriller

Styx : thriller

In de reeks:
Tijdens zijn onderzoek naar een macabere seriemoordenaar wordt de corrupte hoofdinspecteur Styx doodgeschoten, maar hij herrijst als zombie en gaat op zoek naar zijn moordenaar.
Titel
Styx : thriller
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2014
295 p.
ISBN
9789089242976 (paperback)

Besprekingen

Bavo Dhooge is in de Lage Landen al jaren een populaire misdaadauteur. Met zijn nieuwe boek Styx, dat tegelijk in Engelse vertaling verschijnt bij Simon & Schuster, wil hij nu ook de Amerikaanse markt bereiken.
Dhooge speelt het dan ook zeer goed. Zijn behoorlijk agressieve en corrupte hoofdinspecteur Raphaël Styx is vernoemd naar de rivier die de bovenwereld van de onderwereld scheidt in de Griekse mythologie. Het verhaal speelt zich af in Oostende, een stad in verval die voorheen de Koningin der Badsteden werd genoemd. Het is een stad met een grote aantrekkingskracht op toeristen, ook Amerikaanse, die niet alleen bewondering hebben voor architectuur, maar nog meer voor de kunstenaars die in Oostende verbleven. We denken aan James Ensor, Raoul Servais en Leon Spilliaert, die allen zijdelings aan bod komen in dit spannende verhaal. Ook de populariteit van de televisiereeks The Walking Dead, waarin de mensheid ten onder gegaan is aan een zombieplaag, is de Gentenaar …Lees verder
Dit eerste deel van de fantasy-thrillertrilogie speelt zich af in Oostende. De corrupte hoofdinspecteur Raphaël Styx is veertig en uitgeblust. Hij 'voelde zich de laatste jaren in permanente ramadan: kregelig, prikkelbaar en dodelijk vermoeid.' Tijdens het onderzoek naar de seriemoordenaar 'de Stuffer', die zijn slachtoffers vult met zand, opzet en als standbeelden tentoonstelt, wordt Styx doodgeschoten. Maar dan gebeurt het onwezenlijke: Styx herrijst als zombie uit het rijk der doden en zet het onderzoek voort, vastberaden om zijn moordenaar te vinden... Het boek leest vlot, is spannend en meeslepend en is met veel humor in een surrealistische setting geschreven. Dit deel is op zich een afgerond verhaal, maar de avonturen van Styx worden vervolgd in 'Styx II'. De bekende Vlaamse misdaadauteur Bavo Dhooge (1973) schreef reeds een zeventigtal boeken en won vele prijzen, waaronder de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, de Diamanten Kogel en de Hercule Poirotpri…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia