Boek
Nederlands

De stank

Bavo Dhooge (auteur)
Een indringende stank zet het leven van vijf personen volledig op zijn kop.
Titel
De stank
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Maastricht: Zilverspoor, 2014
211 p.
ISBN
9789490767853 (paperback)

Besprekingen

De roman gaat over vijf personages, meer types eigenlijk dan individuele personen, wier leven langzaamaan steeds ingrijpender wordt aangedaan en in de war gebracht door een extreem onprettige en voor iedereen onverklaarbare geur. En dat gebeurt op het moment waarop het leven hen, ieder op een eigen manier, met henzelf en met de talloze, vaak op lichamelijke tekortkomingen gebaseerde, beperkingen confronteert. Als onderzoek naar de externe oorzaken van de stank niets uithalen steken ze de hand in eigen boezem. Pas met het aanvaarden van hun lichamelijkheid begint de stank zijn penetrante karakter te verliezen en een gewone geur worden. Ze hebben hun identiteitscrisis overwonnen en kunnen verder met hun leven. Levendig en krachtig geschreven; voor een hedendaagse roman ongewoon abstract en symbolisch.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia