Boek
Nederlands

Judo : geschiedenis, regels en tips

Barnaby Chesterman (auteur), Bob Willingham (auteur)
+1
Judo : geschiedenis, regels en tips
×
Judo : geschiedenis, regels en tips Judo : geschiedenis, regels en tips

Judo : geschiedenis, regels en tips

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kennismaking met de judosport voor wat betreft geschiedenis, kleding, etiquette en verschillende technieken als heupworpen en houdgrepen. Met technische tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Judo
Titel
Judo : geschiedenis, regels en tips
Auteur
Barnaby Chesterman Bob Willingham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Judo
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
32 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel ontleend aan omslag
ISBN
9789055664160

Besprekingen

Judo hoort thuis in de reeks 'Ken je sport', die de populairste wereldsporten belicht en waarin ook al boeken verschenen over Atletiek, Badminton, Basketbal, Voetbal, Hockey en Rugby. Het doel van de boeken is duidelijk: naast een korte geschiedenis van de sport wil men de regels en technieken uitleggen aan de hand van tekeningen en foto's. Daarnaast zijn er tips om jezelf te vervolmaken in de discipline. De kwaliteit van de verschillende delen verschilt echter nogal van elkaar.
Judo oogt fraai: om in de sfeer te blijven heeft men gekozen voor een Japanse look. Zowel de kaft als de steeds terugkerende paginaboord doen denken aan een typisch Japans patroon in de geijkte kleuren zwart en rood. De kaft wordt gesierd door een grote actiefoto en enkele kleinere illustraties van een typische judoworp. Een voorsmaakje van de rest van het boek, dat aantrekkelijk wordt gemaakt met veel spectaculaire stap-voor-stapfoto's.
Na een kort…Lees verder
In dit deel uit de nu twaalfdelige serie 'Ken je sport'* staat judo centraal. Het gaat vooral om het laten zien van technieken en de spelregels. Heldere kleurenfoto's tonen in series de verschillende onderdelen van een beweging. Naast de soms genummerde foto's staat de summiere beschrijving die niet altijd even makkelijk te volgen is (soms ook wat volwassen taalgebruik) maar in combinatie met de foto voldoende informatie geeft over de goed in beeld gebrachte techniek. Zo komen onder meer handtechnieken, been- , heup- en offerworpen, houdgrepen en verwurgingen aan bod. De foto's zijn gedetailleerd en fraai afgebeeld tegen een zwarte achtergrond. Met name liefhebbers en (jonge) beoefenaars van deze sport zullen smullen van deze technische informatie. Achter in het fraai uitgevoerde boek staat een overzicht van judotermen, (web)adressen van de judobond. In z'n soort een uitgave die opvallend genoemd kan worden. Onlangs verscheen in dezelfde serie, maar van een andere auteur, ook een deel…Lees verder