Dvd
Nederlands

Mees Kees

Barbara Bredero (regisseur), Mirjam Oldenhave (naar het werk van), Herman Witkam (componist)
Als de juf van Tobias een baby krijgt, komt mees Kees invallen. Hij moet nog leren hoe hij meester moet zijn, maar de klas wil hem daar best bij helpen. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Mees Kees
Regisseur
Barbara Bredero
Naar het werk van
Mirjam Oldenhave
Componist
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Cas Jansen Peter Heerschop Sanne Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, © 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 81 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045234225

Besprekingen

Nederlandse kinderfilm van regisseur Barbara Bredero, gebaseerd op de populaire boeken van Mirjam Oldenhave. In de hoofdrollen spelen Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries en Felix Osinga. Meester Kees is pas negentien jaar oud en stagiair als hij invalt in groep 6B. Hij moet nog leren lesgeven, maar met onorthodoxe methoden weet hij de kinderen helemaal voor zich te winnen. Zo doet hij mee aan een boerwedstrijd, neemt de kinderen mee naar een pretpark en stapelt de tafels op elkaar als hij de tafels moet oefenen. De stille Tobias weet hij te helpen als blijkt dat zijn vader onlangs overleden is en zijn moeder depressief in bed ligt. Dit alles zeer tot ongenoegen van de strenge directrice. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-10-'12): '(...) problemen [zijn] nooit te zwaarwichtig: de toon blijft vlot en vrolijk, met net genoeg ruimte voor ontroering. (...) Mees Kees [is] geen hoogvlieger. Maar de film bewijst wel dat het niveau hoog ligt.' Shelley Eimers (Cinemagazine, i): '(...) een vrolijke …Lees verder

Over Barbara Bredero

Barbara Bredero is een Nederlandse filmregisseur, onder andere bekend van Maud & Babs, de eerste drie Mees Kees-films, Dikkertje Dap en Taal is zeg maar echt mijn ding. Ze leerde het filmvak in de praktijk. Na haar studie Theater- Film/Televisiewetenschappen werkte ze onder andere met Heddy Honigmann, Theo van Gogh, Ruud van Hemert en Johan Nijenhuis.

Daarna begon ze zelf te regisseren, aanvankelijk voor tv-series zoals Meiden van De Wit, Westenwind, Floor Faber en Het klokhuis. En in 2020 bijvoorbeeld Kerstgezel.nl en Dertigers. Sinds 2022 is ze ook scenarist. Ze was creative director van de dagelijkse tv-serie VRIJland en regisseerde in Suriname de Nederlands-Surinaamse tv-serie Sammy Paramaribo. Deze tv-serie werd bekroond met de publieksprijs 2016 Cinekid, werd geprogrammeerd voor het Educatieprogramma NFF en TIFF Toronto en werd geselecteerd voor 8 internationale festivals.

Haar eers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties