Dvd
Nederlands

Mees Kees op de planken

Barbara Bredero (regisseur), Mirjam Oldenhave (naar het werk van), Tijs Van Marle (scenarist)
Titel
Mees Kees op de planken
Regisseur
Barbara Bredero
Naar het werk van
Mirjam Oldenhave
Scenarist
Tijs Van Marle
Componist
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Felix Osinga Brent Thomassen Cas Jansen Hannah Hoekstra Sanne Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, © 2015
1 dvd-video
Speelduur
ca. 72 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045244064

Besprekingen

Derde film over 'Mees Kees', opnieuw geregisseerd door Barbara Bredero met in de hoofdrollen Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries. Het verhaal van de film combineert twee delen uit de populaire serie van Mirjam Oldenhave: Op de planken en De rekenrap. De leerlingen van stagiair mees Kees zitten inmiddels in groep 8 en bereiden zich voor op de Cito-toets. Tobias wil eigenlijk helemaal niet weg van zijn vertrouwde school. Ook gaan de kinderen een toneelstuk opvoeren in de mooie theaterzaal van het nabijgelegen bejaardenhuis, maar directeur Dreus heeft een heel saai stuk uitgekozen. Mees Kees en de kinderen bedenken een oplossing. Mike Peek (Parool 3-12-'14) vindt het de beste film van de drie, maar schrijft ook: 'De wereld van Mees Kees blijft wel erg lief, om niet te zeggen onrealistisch braaf'. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-12-'14) geeft 4 sterren: 'Toch is dat verstopte leed ook de kracht van de films: op vriendelijke, onnadrukkelijke wijze gaat het over grote en kleine zaken als vr…Lees verder

Over Barbara Bredero

Barbara Bredero is een Nederlandse filmregisseur, onder andere bekend van Maud & Babs, de eerste drie Mees Kees-films, Dikkertje Dap en Taal is zeg maar echt mijn ding. Ze leerde het filmvak in de praktijk. Na haar studie Theater- Film/Televisiewetenschappen werkte ze onder andere met Heddy Honigmann, Theo van Gogh, Ruud van Hemert en Johan Nijenhuis.

Daarna begon ze zelf te regisseren, aanvankelijk voor tv-series zoals Meiden van De Wit, Westenwind, Floor Faber en Het klokhuis. En in 2020 bijvoorbeeld Kerstgezel.nl en Dertigers. Sinds 2022 is ze ook scenarist. Ze was creative director van de dagelijkse tv-serie VRIJland en regisseerde in Suriname de Nederlands-Surinaamse tv-serie Sammy Paramaribo. Deze tv-serie werd bekroond met de publieksprijs 2016 Cinekid, werd geprogrammeerd voor het Educatieprogramma NFF en TIFF Toronto en werd geselecteerd voor 8 internationale festivals.

Haar eers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties