Boek
Nederlands

Kerstmis in de stal

Astrid Lindgren (auteur), Lars Klinting (illustrator)
+1
Kerstmis in de stal
×
Kerstmis in de stal Kerstmis in de stal
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een moeder vertelt haar kind het kerstverhaal dat zich hier afspeelt in een moderne omgeving. Prentenboek met grote illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kerstmis (Bijbel)
Extra onderwerp
prentenboeken, kerstverhaal
Titel
Kerstmis in de stal / Astrid Lindgren ; met ill. van Lars Klinting
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Lars Klinting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Jul i stallet
Uitgever
[Zeist]:: Christofoor, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-6238-765-9

Besprekingen

Prentenboek waarin het kerstverhaal opnieuw wordt verteld door een moeder aan haar kind op schoot: lang geleden lopen een man en een vrouw 's avonds verkleumd langs de weg op zoek naar een slaapplaats, en gaan een stal binnen. Als midden in de nacht het gehuil van een pasgeboren baby klinkt, zien de herders een ster boven hun stal stralen; ze gaan erheen en vinden de baby omringd door zijn ouders en de dieren. Gezamenlijk staan ze die nacht in stilte rond het kindje in de kribbe. De illustraties tonen het verhaal zoals de moeder het vertelt aan haar kind, in een voor hem vertrouwde omgeving: een besneeuwd winterlandschap. Dit geeft het oude verhaal een extra dimensie. De lieflijke schilderingen, in winterse, gedekte tinten en met veel aandacht voor detail, passen mooi bij de sfeer van het verhaal. Ze staan, meestal omgeven door een witrand, op enkele of dubbele pagina’s. De tekst in grote letter staat onder of in de afbeeldingen. Het verhaal begint en eindigt met een illustratie van e…Lees verder

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia