Boek
Nederlands

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) : roman

Astrid Harrewijn (auteur)
+1
Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) : roman
×
Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) : roman Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) : roman

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) : roman

In de reeks:
Genre:
Als Noor gaat werken in een museum in Amsterdam moet ze haar familie en vriend achterlaten in Limburg; met een oude studievriend en haar zus gaat ze in een verwaarloosd grachtenpand wonen.
Titel
Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) : roman
Auteur
Astrid Harrewijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
299 p.
ISBN
9789022576175 (paperback)

Besprekingen

Dertiger Noor (ik-personage) wordt gevraagd om te werken in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dat betekent dat ze ineens een langeafstandrelatie krijgt met haar vriend, die woont in Limburg, met de nodige strubbelingen als gevolg. Aanvankelijk verblijft Noor in een ruimte die maar net wat groter is dan een kast, totdat ze een aangenaam aanbod krijgt van haar oude studievriend Joost. Ook Noors zus Kiki, eveneens werkzaam in de kunstwereld, komt wonen in dit pand aan de Herengracht. De roman volgt het leven van de huisgenoten in zowel hun werk- als privéleven. De roman heeft een prettige, vlotte schrijfstijl en is minder oppervlakkig dan soortgelijke boeken in hetzelfde genre. Dat komt mede doordat een groot deel van de roman zich afspeelt in de kunstwereld. De auteur boekte eerder chicklit-successen met onder meer 'In zeven sloten' en 'Ja kun je krijgen'.

Over Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn (1963) is een Nederlandse schrijfster. Zij studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. In het voorjaar van 2006 deed ze mee aan de Jill Mansell-schrijfwedstrijd, georganiseerd door het weekblad Flair en Uitgeverij Sijthoff. Haar manuscript werd uit meer dan honderd inzendingen gekozen als leukste roman. Later in 2006 werd haar winnende inzending gepubliceerd als de roman Ja kun je krijgen. Haar boeken zijn in te delen in het genre chicklit: romantische en grappige feel good-verhalen.

Harrewijn is getrouwd en heeft twee dochters.

Bibliografie

 • Ja kun je krijgen (2006)
 • In zeven sloten (2007)
 • Luchtkussen (2009)
 • Prinses in de polder (2010)
 • 3-delige serie: Didi, Lein en Iris:
  • Miss Communicatie (2012)
  • Miss Match (2013)
  • Miss Verstand (2014)
 • M…Lees verder op Wikipedia