Boek
Nederlands

Daar heb je vrienden voor

Astrid Harrewijn (auteur)
+1
Daar heb je vrienden voor
×
Daar heb je vrienden voor Daar heb je vrienden voor

Daar heb je vrienden voor

In de reeks:
Genre:
Joost, een 40-jarige werknemer van het Rijksmuseum, vindt daar een vreemd symbool en gaat op zoek naar de betekenis daarvan; tevens is hij op zoek naar een geschikte vrouw om kinderen mee te krijgen.
Titel
Daar heb je vrienden voor
Auteur
Astrid Harrewijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
315 p.
ISBN
9789022574430 (paperback)

Besprekingen

Joost is kunsthistoricus en archeoloog. Hij schrijft een boek, geeft les en is adviseur bij het Rijksmuseum. Hij is veertig, single en woont in Amsterdam. Op een dag verliest hij twee van zijn drie banen en hij komt tot het besef dat zijn leven niet compleet is. Hij wil een kind. Zonder vrouw wordt dit echter lastig. Een zoektocht naar een geschikte moeder van zijn kinderen volgt. Iedere vrouw die zijn pad kruist, wordt tegen het licht gehouden. Ondertussen zoekt hij niet enkel naar een vrouw, maar ook naar de betekenis achter een aantal symbolen dat hij in het Rijksmuseum heeft gevonden. Door deze zoektocht raakt hij betrokken bij een oud geheim genootschap met een bijzondere missie en de nodige bijbehorende geheimen. ‘Daar heb je vrienden voor’ heeft alle ingrediënten in huis die een bestseller hoort te bevatten; humor, diepgang, goede verhaallijnen en goed plot, een spannend mysterie en een vleugje erotiek. Harrewijn (1963) schrijft met een vlotte pen en zet een knap staaltje schri…Lees verder

Over Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn (1963) is een Nederlandse schrijfster. Zij studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. In het voorjaar van 2006 deed ze mee aan de Jill Mansell-schrijfwedstrijd, georganiseerd door het weekblad Flair en Uitgeverij Sijthoff. Haar manuscript werd uit meer dan honderd inzendingen gekozen als leukste roman. Later in 2006 werd haar winnende inzending gepubliceerd als de roman Ja kun je krijgen. Haar boeken zijn in te delen in het genre chicklit: romantische en grappige feel good-verhalen.

Harrewijn is getrouwd en heeft twee dochters.

Bibliografie

 • Ja kun je krijgen (2006)
 • In zeven sloten (2007)
 • Luchtkussen (2009)
 • Prinses in de polder (2010)
 • 3-delige serie: Didi, Lein en Iris:
  • Miss Communicatie (2012)
  • Miss Match (2013)
  • Miss Verstand (2014)
 • M…Lees verder op Wikipedia