Laura reist met haar twee kinderen naar haar geboortedorp in Spanje voor het huwelijk van haar zus. Wanneer tijdens het feest Laura’s tienerdochter wordt ontvoerd, komen spanningen in de familie en in het dorp aan het licht.
Titel
Todos lo saben / regie en scenario Asghar Farhadi
Regisseur
Asghar Farhadi
Acteur
Penélope Cruz Javier Bardem Ricardo Darín
Componist
Javier Limon
Taal
Spaans
Parallelle titel
Everybody knows
Uitgever
Cinéart, [2019]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
127 min.
Aantekening
Taalkeuze: Spaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083131377
mooov

Besprekingen

Drama van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi (A separation; Le passé), die nu in Frankrijk woont. Laura (Penélope Cruz) reist met haar twee kinderen naar haar geboortedorp in Spanje voor het huwelijk van haar zus. Haar man Alejandro (Ricardo Darín) blijft achter in Buenos Aires. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, oude bekenden en Laura’s jeugdliefde Paco (Javier Bardem). Wanneer tijdens het feest Laura’s tienerdochter wordt ontvoerd, komen langzamerhand spanningen in de familie en in het dorp aan het licht. De recensenten geven 3-5 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 3-10-’18): ‘(…) De film blijft wat onevenwichtig, een enkele onthulling wijst erop dat Farhadi ook de telenovela heeft willen omarmen, maar in de scènes waarin de sleutelfiguren elkaar in verstikkende situaties manipuleren, is de Iraniër op zijn best.’ Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-10-’18): ‘(…) Farhadi lijkt ook in deze film meer geïnteresseerd in de menselijke verhoudingen dan het verhaal, dat enig…Lees verder

Over Asghar Farhadi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Asghar Farhadi ( luister (info / uitleg) اصغر فرهادی Homāyūnshahr, Isfahan, 7 mei 1972) is een Iraans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Asghar Farhadi werd in 1972 geboren in de provincie Isfahan. Hij studeerde theater en behaalde een graduaat in dramatische kunst op de universiteit van Teheran en een master in toneelregie op de Tarbiat Modares universiteit. Farhadi begon met het maken van korte 8 mm- en 16 mm-films voor de Iranian Young Cinema Society en werkte daarna als scenarioschrijver voor de IRIB. Hij regisseerde ook enkele televisieseries. Raghs dar ghobar (Dancing in the Dust) was Farhadi’s regiedebuut in 2003. Zijn derde film Chaharshanbe-soori (Fireworks Wednesday) won de Gouden Hugo op het internationaal filmfestival van Chicago in 2006.

Jodaeiye Nader az Simin (A Separation) won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en zowel de Cés…Lees verder op Wikipedia