Na de verdwijning van haar vader ontvangt een jonge vrouw parels van een anonieme afzender en besluit Sherlock Holmes in te schakelen. Met opdrachten en twee cd's.
Titel
The sign of four / Doyle, Arthur Conan ; retold by Collins, Anne
Auteur
Arthur Conan Doyle
Bewerker
Anne Collins 1952-
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Heinemann, 1992
63 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitg.
ISBN
0-435-27241-1

Besprekingen

De serie 'Macmillan Readers'* biedt een verscheidenheid aan leesmateriaal en is ontwikkeld voor iedereen die de Engelse taal leert. Dit deeltje is een verkorte versie van een verhaal over Sherlock Holmes. Na de verdwijning van haar vader ontvangt een jonge vrouw parels van een anonieme afzender en ze besluit Sherlock Holmes in te schakelen. Ondanks de beperkte woordenschat, is het gelukt om het verhaal sfeervol en spannend te houden. De foto op het omslag is ook sfeerverhogend, maar dat geldt niet voor de illustraties in het boekje zelf. Ze zijn ouderwets en erg donker, maar werken wel ondersteunend bij de tekst. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst, vragen over de tekst en woordenschatoefeningen, waarvan de antwoorden op de website van de uitgever te vinden zijn. Door de bijgeleverde cd's waarop het verhaal duidelijk wordt voorgelezen, is het eveneens een luisterboek. Geschikt na circa drie jaar Engelse les. Niveau: B1, 1600 hoofdwoorden. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia