Dvd
Nederlands
In de jaren tachtig begint de jonge Jurre de Cock als rechercheur in Amsterdam. Hij stuit met zijn partner Tonnie Montijn bij een moordzaak op aanwijzingen voor een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Beatrix.
Titel
Baantjer : het begin
Regisseur
Arne Toonen
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Acteur
Waldemar Torenstra Tygo Gernandt
Componist
Joris Oonk
Uniforme titel
Baantjer : het begin
Taal
Nederlands
Uitgever
Paradiso, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
113 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Gebaseerd op personages uit de detectiveromans van A.C. Baantjer
EAN
5414937033683

Besprekingen

Nederlandse misdaadfilm uit 2019 van Arne Toonen (De Boskampi’s) rond de Amsterdamse rechercheur De Cock, gebaseerd op de boeken van A.C. Baantjer. Met o.a. Waldemar Torenstra (Singel 39), Fedja van Huêt (Soof), Lisa Smit en Tygo Gernandt. Amsterdam in de jaren tachtig. Rechercheur Jurre de Cock (Torenstra) en zijn partner Tonnie Montijn (Gernandt) onderzoeken de moord op een kraker en komen op het spoor van een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix en moeten een drama op kroningsdag zien te voorkomen. Beoordeling IMDb: 6,9. Pauline Kleijer (Volkskrant 17-4-’19) is alleen over het begin te spreken: ‘regisseur Arne Toonen (…) weet er in de eerste helft van zijn vierde speelfilm het maximale uit te halen. (…) Van een veelbelovend, strak verteld verhaal wordt Baantjer het begin een onduidelijk, afgeraffeld geheel, vol onthullingen die allang geen verrassing meer zijn, en verrassingen zonder logica. Zo is deze vlot geregisseerde Baantjer-update maar half geslaagd’ (3 st…Lees verder

Over Arne Toonen

Arne Toonen (Boxmeer, 9 januari 1975) is een Nederlands filmregisseur.

Levensloop

Toonen volgde een opleiding aan de Amsterdamse Filmacademie. Hij studeerde af in 2003 met Faja en Anderland. Na zijn studie was hij betrokken bij de opname van Het schnitzelparadijs en was hij verantwoordelijk voor de NPS Kort!-film Val Dood. Met deze film won hij de publieksprijs op het Nederlands Film Festival. In 2010 maakte hij een film met in de hoofdrol het personage Dik Trom. In september 2011 werd bekend dat hij het boek De kleine kapitein van Paul Biegel ging verfilmen.

Arne Toonen is 10 jaar getrouwd geweest met Birgit Schuurman, met wie hij een zoon heeft. In februari 2019 gingen zij uit elkaar. In januari 2020 werd bekend dat Arne Toonen een relatie heeft met actrice Yasmin Karssing, die hij leerde kennen op de set van Baantjer: het Begin.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia