Boek
Nederlands

Bo is jarig

Arianne Faber (auteur)
+1
Bo is jarig
×
Bo is jarig Bo is jarig
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bo is jarig. Er komt visite, er is taart en hij krijgt cadeautjes. Hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties die zijn opgebouwd uit vierkanten, cirkels, drie- en rechthoeken. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Bo is jarig
Auteur
Arianne Faber
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008
[16] p. : ill.
ISBN
9789058384607 (hardback)

Besprekingen

Bo is een kleurrijk figuurtje, opgetrokken uit puur geometrische vormen. Hij heeft een cirkel als hoofd, en zijn lijfje bestaat uit vierkanten en een driehoek. Alles in Bo's leefwereld bestaat uit dezelfde basisvormen, die als stempels op de hardkartonnen pagina's zijn gedrukt. Het geheel is makkelijk verteerbaar voor de allerkleinsten, enkel de essentie wordt weergegeven, er zijn geen details die de aandacht van het verhaal kunnen afleiden, we zien enkel Bo en waar hij op dat moment mee bezig is. Ook de tekst is simpel, bestaande uit telkens één kort zinnetje per pagina, dat meteen duidelijk weergeeft wat er gaande is. Deze keer geeft Bo een verjaardagsfeestje. Hij krijgt visite, cadeautjes en een lekkere taart. Het is een heerlijke dag voor de jongen. Het boekje zal veel kleuters of peuters zin doen krijgen om met zijn blokken of stempeldoos aan de slag te gaan. Doordat de tekeningen nl. zo duidelijk uit herkenbare vormen bestaan, stimuleren ze de creativiteit van de allerkleinsten…Lees verder
Bo is echt jarig, met alles wat daarbij hoort: visite, taart en natuurlijk cadeautjes. Een vierkant hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken voor peuters. Bijna iedere pagina bevat slechts een regel tekst, welke ondergeschikt is aan de grappige illustraties. Alle illustraties zijn opgebouwd uit basisvormen: vierkanten, cirkels, driehoeken en rechthoeken. De illustraties zijn gemaakt met sjablonen die met verf in zachte pastelkleuren zijn getamponneerd. Vetkrijtlijnen zorgen voor de noodzakelijke details. Van dezelfde auteur is ook 'Bo maakt alles zelf'* verschenen. Een leuk kijk- en voorleesboekje, bedoeld om vormen te leren kennen. Vanaf ca. 1,5 jaar.