Boek
Nederlands

Robin Hood

Antonia Fraser (auteur), Fred Marschall (illustrator)
Navertelling van een klassiek Engels verhaal, spelend in de 12e eeuw, waarin een vogelvrij verklaarde edelman met enkele getrouwen opkomt voor de onderdrukte bevolking. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Robin Hood
Titel
Robin Hood / Antonia Fraser ; ill. van Fred Marschall
Auteur
Antonia Fraser
Illustrator
Fred Marschall
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Robin Hood
Uitgever
Bilthoven: Solo, 2003
173 p. : ill.
ISBN
90-76268-55-X

Besprekingen

Het bekende verhaal van Robin Hood, herverteld door Antonia Fraser. In dit klassieke Engelse verhaal, spelend in de 12e eeuw, komt een vogelvrij verklaarde edelman met enkele getrouwen op voor de onderdrukte bevolking. In tegenstelling tot de meeste andere versies eindigt dit boek met zijn dood. Het taalgebruik is bloemrijk en de schrijfster maakt gebruik van lange zinnen. De technische leesbaarheid vraagt hierdoor meer van de lezer dan de inhoudelijke leesbaarheid. Volle bladspiegel, waarbij de tekst in een klein lettertype is gedrukt. Er zijn naast een in groentinten uitgevoerd voorplat zwartwitte tekeningen van klein tot paginavullend. Een spannend verteld verhaal dat voorgelezen ook voor jongere kinderen geschikt is. Om zelf te lezen zal de lezer wat gevorderd moeten zijn (vanaf ongeveer ca. 11 jaar).

Over Antonia Fraser

CC BY 2.0 - Foto van/door englishpen

Antonia Fraser CBE (Londen, 27 augustus 1932) is een Brits schrijfster van biografieën, romans en detectiveverhalen. Zij heeft de redactie gevoerd over de samenstelling van bloemlezingen en verzamelwerken. Veel van haar werk werd in het Nederlands vertaald.

Fraser werd geboren in de Londense wijk Bayswater als lady Antonia Margaret Caroline Pakenham, dochter van Frank Pakenham, 7e graaf van Longford KG (1905–2001) en Elizabeth Pakenham, gravin van Longford, geboren Elizabeth Harman (1906–2002). Beide ouders en hun kinderen, waaronder lady Antonia, verlieten na de Tweede Wereldoorlog de vrijzinnig-protestantse en sociaal vooruitstrevende Unitarische kerk en werden katholiek.

Ze werd opgeleid in Oxford en publiceerde onder de naam Antonia Fraser goed ontvangen biografieën en detectiveverhalen. Fraser was van 1956 tot 1977 gehuwd met Hugh Fraser (1918–1984), een Conservatief unionistisch Lagerhuislid; na hun geruchtmakende scheiding trouwde zij in 1980 met …Lees verder op Wikipedia