Een voormalige commando heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden, maar als een callgirl ontvoerd wordt door Russische gangsters komt hij toch in actie.
Titel
The equalizer
Regisseur
Antoine Fuqua
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Acteur
Denzel Washington Chloë Grace Moretz
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
127 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609651966

Besprekingen

Amerikaanse actiethriller van Antoine Fuqua met Denzel Washington (Training day) en Chloë Grace Moretz. Ex-commando Robert McCall heeft zijn leven vol actie omgeruild voor een rustige baan bij de plaatselijke bouwmarkt. In zijn stamcafé leert hij het jonge hoertje Teri kennen. Als Robert ziet dat ze zeer slecht wordt behandeld door haar Russische maffiose pooiers, komt zijn oude levensstijl als commando weer naar boven. Als hij de pooiers een voor een afslacht, komt de Russische maffiabaas in actie om Robert een kopje kleiner te maken. Coen van Zwol (NRC 24-9-‘14) geeft 2 sterren en zegt: ‘Zet je brein buiten werking en McCalls strafexpeditie tegen pooier Slavi en spetsnaz Nicolai amuseert best even. Al is het maar om de altijd geloofwaardige Denzel Washington, die in 2001 met genrespecialist Antoine Fuqua het voortreffelijke Training Day maakte.’ Eric le Duc (Telegraaf 25-9-‘14) geeft 3 sterren en zegt over de hoofdrolspeler: ‘Met zijn ‘coolness’ en een vleugje menselijkheid zet Denz…Lees verder

Over Antoine Fuqua

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Nicogenin

Antoine Fuqua (Pittsburgh, 19 januari 1966) is een Amerikaans voormalig videoclip- en huidig filmregisseur. De eerste film die hij regisseerde voor het grote scherm was The Replacement Killers uit 1998, nadat hij zes jaar eerder debuteerde met het direct op video uitgebrachte Inside Out IV.

Voordat Fuqua zich toelegde op het maken van films, regisseerde hij reclamespotjes en videoclips. In die laatste hoedanigheid werkte hij met onder meer Toni Braxton, Prince, Stevie Wonder en Coolio.

Fuqua trouwde in 1999 met actrice Lela Rochon, met wie hij drie kinderen kreeg.

Geregisseerde films

  • The Equalizer 2 (2018)
  • The Magnificent Seven (2016)
  • Southpaw (2015)
  • The Equalizer (2014)
  • Exit Strategy (2013, televisiefilm)
  • Olympus Has Fallen (2013)
  • Brooklyn's Finest (2009)
  • Shooter (2007)<…Lees verder op Wikipedia