Boek
Nederlands

Scorpia

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Scorpia
×
Scorpia Scorpia
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Alex sluit zich, net als zijn vader vroeger, aan bij de misdaadorganisatie Scorpia en belandt in een huiveringwekkend avontuur dat zich grotendeels afspeelt in Venetie͏̈. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Scorpia
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scorpia
Editie
2de herz. dr.
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2007
283 p.
ISBN
9789050164962

Besprekingen

In dit lijvige vervolg op 'Eaglestrike'* gaat de 14-jarige Alex Rider op zoek naar zijn roots. Alex sluit zich, net als zijn vader vroeger, aan bij de misdaadorganisatie Scorpia en belandt in een huiveringwekkend avontuur dat zich grotendeels afspeelt in Venetië. Het verhaal zit vol met intriges waardoor je als lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Langzamerhand komt Alex erachter wat er met zijn (overleden) vader is gebeurd en aan welke gevaren de wereld wordt blootgesteld. Het boek is voorzien van veel cliffhangers, is met vaart geschreven en leest door de vele dialogen erg vlot. Er zit een aantal passages in dat zeer spannend beschreven is (o.a. de passage waarin Alex wordt opgesloten in een ruimte die langzaam vol water loopt). Het boek is zelfstandig te lezen, maar het verdient aanbeveling om met het eerste deel van de Alex Rider serie te beginnen. Herdruk naar aanleiding van de op stapel staande verfilmingen van de verhalen over Alex Rider met nieuw serie-omslag. …Lees verder

Alex Rider. Scorpia

“Ga naar Venetië. Zoek Scorpia. Dan zul je je bestemming vinden ...” is de boodschap van de stervende huurmoordenaar Yassen aan Alex Rider, de veertienjarige spion van de Britse geheime dienst MI6. En even lijkt het er ook op dat Alex zijn bestemming vindt door toe te treden tot de misdaadorganisatie Scorpia. Wanneer hij faalt in zijn eerste opdracht, het doden van mevrouw Jones van MI6, wordt hij door MI6 weer opgepikt om hen te helpen tegen het gruwelijke dreigement van Scorpia: het doden van alle schoolkinderen in Londen. In deze aartsmoeilijke opdracht slaagt Alex wel, en bovendien komt hij eindelijk de waarheid over zijn vader te weten. Maar Scorpia neemt wraak ... Om in de sfeer te blijven: ontsnappen aan Horowitz is onmogelijk. Zoals altijd slaagt hij erin een bloedstollend begin neer te zetten, om je vervolgens aan het boek gekluisterd te houden. Meer dan in de andere delen van de serie, wordt hier ingezoomd op Alex' gevoelens en twijfels, wat het geheel alleen maar sterker…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis…Lees verder op Wikipedia