Boek
Nederlands

BV : een haai in het zwembad

Anoniem (auteur)
+1
BV : een haai in het zwembad
×
BV : een haai in het zwembad BV : een haai in het zwembad

BV : een haai in het zwembad

Genre:
Het leven van enkele Beroemde Vlamingen staat in de schijnwerpers van de roddelbladen.
Titel
BV : een haai in het zwembad
Auteur
Anoniem
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
205 p.
ISBN
9789089244833 (paperback)

Besprekingen

Een aaneenschakeling van korte stukjes over fictieve BV’ers (Beroemde Vlamingen). Mensen willen allemaal beroemd zijn, anderen willen dat ook en proberen de beroemdheden onderuit te halen, belachelijk te maken of vals te beschuldigen. Roddelbladen verzinnen de meest vreemde verhalen over de beroemdheden, misbruiken foto’s en altijd zijn er wel mensen die over de rug van anderen in het nieuws willen staan. Het is een aaneenschakeling van roddel, chantage en misbruik. Er zit weinig verhaal in, soms duiken dezelfde namen op als iemand nog verder de grond in wordt geboord. Er is geen sprake van karakterontwikkeling of echte mensen. Dit boek gaat enkel over leedvermaak. Liefhebbers van roddelbladen vinden het misschien aardig, maar (voor zover te zien) is er geen gelijkenis met bestaande beroemdheden. De auteur is onbekend.

Over Anoniem

Men spreekt van anonimiteit als de identiteit van een persoon niet bekend is of als hij die niet bekend wenst te maken. Het woord anoniem komt van het Griekse ᾰ̓νώνῠμος anoonumos, wat betekent 'zonder naam, ongenoemd'.

Van oudsher wordt de term anoniem toegepast als de naam van een schrijver, beeldend kunstenaar of componist onbekend is of verloren is gegaan. Dat is vaak het geval bij geschriften uit de oudheid en de Middeleeuwen. In dit laatste geval komt de anonimiteit vaak voort uit de gedachte van de vroege middeleeuwer dat een werk niet geschapen werd voor eigen glorie maar voor de gemeenschap. Veel sagen, volksverhalen, sprookjes, legenden, volksliedjes en traditionele kinderliedjes zijn anoniem omdat die veelal mondeling zijn overgeleverd waarbij de naam van de oorspronkelijke bedenker verloren is gegaan.

Er zijn vele pogingen ondernomen om de identiteit van de schrijvers te achterhalen. Voor het Nederlandse taalgebied is er bijvoorbeeld he…Lees verder op Wikipedia