Boek
Nederlands

Een geheim achter glas

Anneriek Van Heugten (auteur), Wouter Tulp (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Op het bungalowpark van de ouders van Lars wordt steeds ingebroken, maar er wordt niets gestolen. Er is ook iemand in het kustplaatsje Zandplaat teruggekomen die iets te maken heeft met Lars' moeder. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Geheimen, Diefstal
Titel
Een geheim achter glas
Auteur
Anneriek Van Heugten
Illustrator
Wouter Tulp
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
140 p. : ill.
ISBN
9789044811223

Besprekingen

Voor zijn 12e verjaardag mag Lars van zijn moeder samen met zijn vrienden Margot, Amber, Daan, Izmet en Gina een nachtje doorbrengen in de bungalow van zijn ouders in een vakantiepark. Het rustige slaapfeestje draait echter op iets helemaal anders uit. Diezelfde nacht wordt er ingebroken in de bungalow ernaast, en daar blijft het niet bij, want de daaropvolgende dagen zijn nog andere bungalows van het vakantiepark aan de beurt. Het vreemde aan de hele zaak is dat er uit geen van de huisjes iets verdwenen blijkt te zijn. De bungalows zijn wel volledig overhoop gehaald, maar daar blijft het bij. Lars en zijn vriendjes beslissen uit te zoeken wat er aan de hand is.
Een geheim achter glas is het vierde boek in de reeks van 'Z.E.S.' . Het is een dun boek en het gebruikte lettertype is vrij groot, waardoor het ook voor minder vlotte lezers haalbaar is. Bovendien is het verhaal erg vlot geschreven en heeft het een spannende plot.
Het verhaal rond het hoofdpersonage Lars loopt in…Lees verder
Op het bungalowpark van de ouders van Lars wordt steeds ingebroken, maar er wordt niets gestolen. Er is ook iemand in het kustplaatsje Zandplaat teruggekomen die iets te maken heeft met Lars' moeder. En vanwaar die belangstelling voor de afgedankte schilderijtjes uit de huisjes. In dit zelfstandig te lezen deel uit de speurdersserie Z.E.S.* is Lars de hoofdpersoon. In deze serie proberen zes kinderen zes mysteries op te lossen; dit is deel vier. Het verhaal is aantrekkelijk geschreven en de spanning wordt goed opgebouwd. De manier waarop de kinderen omgaan met elkaar en met hun omgeving, is herkenbaar voor de doelgroep. Hun aandeel in het oplossen van het mysterie is geloofwaardig. De enkele zwart-wittekening doet ouderwets aan; de hoofdjes van de zes op het stevige, wat saaie omslag hebben geen relatie met de spannende inhoud. De tekst is goed leesbaar door het gebruik van veel dialoog, het ontbreken van lange zinnen en de ruim gedrukte letter. Het verhaal leest als een scenario van…Lees verder

Suggesties