Boek
Nederlands

De winterpret van Jens en Lin

Anneriek Van Heugten (auteur), Sanne Te Loo (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Veertien verhalen over de belevenissen van Jens (6) en zijn buurmeisje Lin in de winter. Met achterin winterknutseltips. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
De winterpret van Jens en Lin
Auteur
Anneriek Van Heugten
Illustrator
Sanne Te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
96 p. : ill.
ISBN
9789044809176

Besprekingen

De winterpret van Jens en Lin is een voorleesboek dat bestaat uit 15 korte verhalen van vier à vijf pagina's, die werden geïllustreerd door Sanne te Loo. De tekeningen sluiten mooi aan bij de verhalen en bieden genoeg houvast voor het kind om verder te fantaseren.
Jens en zijn Chinese buurmeisje Lin nemen je mee op een avontuur waarin de spannendste periodes van de winter aan bod komen: een bezoek van Sinterklaas, de eerste sneeuwvlokken, allerlei kooktradities bij het Nederlandse en Chinese Nieuwjaar enz. Kinderen vanaf vier zullen zich zeker herkennen in Jens en Lin, en lezertjes van zes zullen het boek met veel plezier zelf lezen. Op een herkenbare manier worden verschillende thema's aangeraakt. Het boek kan ouders of leraren helpen om uitleg te geven over bepaalde situaties en hoe je daarop kan reageren. Verder lezen we o.m. hoe de twee vrienden verdwalen in een supermarkt en in paniek tegen Zwarte Piet botsen. Uiteindelijk loopt alles uiteraard goed af.
Zoals alle ki…Lees verder
Tweede voorleesboekje over Jens (6) en zijn Chinese buurmeisje Lin. Het eerste deel speelde zich af in de lente*. Dit tweede deel speelt in de wintermaanden. In veertien korte afgeronde hoofdstukjes worden de belevenissen van Jens en Lin verteld tijdens de viering van Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, Driekoningen, Chinees nieuwjaar, Valentijn en carnaval, maar ook gewoon hun plezier in de sneeuw wordt niet vergeten. Achter in het boek worden wat knutseltips gegeven, die passen bij het voorgelezen hoofdstuk, zoals het maken van sneeuwslingers met Kerstmis, een recept voor een Driekoningentaart, het maken van een pindasnoer voor de vogels en het maken van een valentijnskaart. Bij elk hoofdstuk staat een zwart-wittekening die een belangrijk element uit het verhaal uitbeeldt. Eenvoudig, prettig voorleesverhaal in duidelijke druk en met brede marges. Aantrekkelijke omslagtekening op een frisblauwe achtergrond van de twee winters geklede kinderen die proberen sneeuwvlokjes in hun mond te v…Lees verder

Suggesties