Boek
Nederlands

De verboden bunker

Anneriek Van Heugten (auteur), Wouter Tulp (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Voor zijn verjaardag geeft Lars een slaapfeestje in een bungalow op het vakantiepark van zijn ouders. Daar vindt een reeks inbraken plaats, waarbij niks wordt gestolen. Alleen wordt de inboedel overhoop gehaald. Ze gaan op onderzoek uit.
Onderwerp
Geheimen, Diefstal
Titel
De verboden bunker
Auteur
Anneriek Van Heugten
Illustrator
Wouter Tulp
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
142 p. : ill.
ISBN
9789044815191 (hardback)

Besprekingen

In De verboden bunker van Anneriek van Heugten uit de reeks ‘Z.E.S.’ staan zes kinderen alweer voor een mysterie dat opgelost moet worden. De spanning in dit avonturenverhaal is knap opgebouwd. De aandachtige lezer die de hints ontdekt en verbanden kan leggen tussen de verschillende personages die het zestal op hun weg ontmoet, zal ongetwijfeld genieten van de evolutie van het verhaal en de suspens bij het einde. Dat de zes jongeren een heel verschillende thuissituatie hebben is boeiend en zorgt voor variatie in de kantlijn van het verhaal.De drie jongens en meisjes zijn complementair, nieuwsgierig en ondernemend. De bunker die ze in de duinen ontdekken zou een fantastisch clubhuis kunnen worden, maar als ze elementen vinden van een verdwenen bewoonster gaan ze verder op zoek. Ze vinden foto’s van vrachtwagens, een vijver met oranje water en vaten met doodskoppen die wel bewijsmateriaal lijken voor een milieuschandaal. Wat ongeveer 25 jaar geleden de geschiedenis inging als een…Lees verder
Izmet ontdekt op een verboden terrein vlakbij het strand een bunker. Samen met zijn vrienden gaat hij op nader onderzoek uit. Alles wijst erop dat in de bunker lang geleden een vrouw heeft gewoond. Wat is hier gebeurd? En wat heeft boze Bernard, die niet wil dat ze het terrein van de bunker betreden, hiermee te maken? De kinderen besluiten deze geheimzinnige zaak eens grondig uit te zoeken. Deel vijf uit de speurdersserie Z.E.S.*. Leuk, spannend, eigentijds verhaal met gewone kinderen, die door hun specifieke karakter elk hun eigen inbreng in de speurtocht hebben. Moderne aspecten als mobieltjes en internet zijn op een leuke manier geïntegreerd in het verhaal. De eenvoudige tekst is makkelijk leesbaar, maar niet kinderachtig. De spaarzame zwart-wittekeningen zijn een beetje donker. Ze geven belangrijke, goed gekozen fragmenten weer. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties