Boek
Nederlands

Jules, Hanna en Witje

+1
Jules, Hanna en Witje
×
Jules, Hanna en Witje Jules, Hanna en Witje

Jules, Hanna en Witje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules vindt een konijn in de tuin en wil het beestje houden. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Titel
Jules, Hanna en Witje / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
90-5535-229-2

Besprekingen

Hoofdpersoon in dit prentenboekje is Jules, die een konijntje ontdekt in zijn tuin. Al gauw komt het buurmeisje haar verloren geraakte konijntje ophalen met de belofte dat Jules hem vaak mag komen opzoeken. Zo heeft Jules er twee vriendjes bij, n.l. zijn buurmeisje en het konijn. Eenvoudig prentenboekje met stijve kartonnen bladen en twee afgeronde hoeken in oblong formaat. De tekst staat in enkele regels onder de illustraties. De in zachte kleuren gehouden illustraties zijn omkaderd en duidelijk, zonder versieringen of details. Op de een na laatste bladzijde staan los van elkaar zes voorwerpen die op de laatste bladzijde in een zoekplaatje terugkomen. Aardig, eenvoudig prentenboekje om aan peuters voor te lezen en om ze de voorwerpen te laten benoemen. Deel uit een grotere reeks* over dit jongetje. Vanaf ca. 3 jaar.

Jules, Hanna en Witje

In de tuin vindt Jules een wit konijn. Het is lief en zacht en Jules wil ervoor zorgen. Maar dan komt Hanna, het baasje van Witje. Jules geeft het konijntje terug en hij mag altijd eens op bezoek bij Hanna en Witje. Zo heeft hij er twee vrienden bij! 'Dag Jules!' is een reeks kartonboekjes met Jules in de hoofdrol. Het geheel lijkt een klein fotoboek met op elke bladzijde een zwart omlijnde prent en daaronder een stukje tekst. Gezien de kleurrijke, eenvoudige tekeningen zeer duidelijk zijn en voor zich spreken, is de tekst bijna overbodig, maar hij laat zich gemakkelijk voorlezen. De boekjes maken deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters. De verhalen spelen in op het dagelijkse leven van peuters en zijn voor hen dan ook zeer herkenbaar. Achterin bevindt zich een zoekplaat die verband houdt met het thema dat in het boekje aan bod komt. Dit schept een mogelijkheid om zaken te benoemen en het zal zeker aanleiding geven tot conversatie.


Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia