Boek Nederlands

100% Kopenhagen

100% Kopenhagen

In de reeks:
Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur; met deze gids op zak ontdek je KOPENHAGEN in no-time. De leukste bezienswaardigheden, musea ,parken, restaurants, caf en winkels zijn overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Zes wandelingen je overdag langs ALLE MOOIE PLEKKEN. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. De DUIDE
Titel
100% Kopenhagen
Auteur
Annemarie Zijlema
Taal
Nederlands
Uitgever
Breda: Mo'media, 2007
151 p. : ill.
ISBN
9789057672545

Besprekingen

De serie '100 %' biedt reisgidsen in een handig pocketformaat, die geschreven worden door mensen die al een tijdje in de desbetreffende stad wonen en waarvan je kan veronderstellen dat ze de goede adresjes kennen. Daarom focust deze gids vooral op praktische informatie over winkels, restaurants en bars. Er zijn ook kleinere onderdelen rond hotels en bezienswaardigheden. De zes voorgestelde wandelingen door Kopenhagen bestrijken de stad vrij volledig. Af en toe krijg je originele bezoektips zoals de stadsrenovatie in de wijk Holmen en het forteiland Trekroner. De gids bevat gedetailleerde stadsplannetjes en een algemene, schematische overzichtskaart van het metro- en treinnetwerk in de stadsregio.

Die ruimere omgeving ? waar erg veel te ontdekken valt ? komt er in deze gids wat bekaaid van af met slechts twee bladzijden. Dat daarbij een topbezienswaardigheid als kasteel Frederiksborg in Hillerod niet vermeld wordt, is niet te begrijpen.

Een handig gidsje voor talloze pra…Lees verder
Deeltje uit de serie 100%-reisgidsen over de Deense hoofdstad. Aan de hand van zes wandelingen door de stad worden vele bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling een uitklapkaart met de route, eten en drinken, shoppen en 'leuk om te doen'. Vooraf algemene informatie over onder meer (eet)gewoontes, feestdagen, hotels en vervoer. Tot slot bezienswaardigheden in de buitenwijken en uitgaanstips. Geïllustreerd met kleurenfoto's en gebruik van kleur in de opmaak. Met overzichtskaart in de voorflap en indexen op alfabet en op thema. Een leuk, handig, compact en aantrekkelijk reisgidsje. In dezelfde serie verschenen eerder o.a. delen over Wenen, New York, Lissabon, Londen, Madrid, Praag, Antwerpen en Rome.