Boek
Nederlands

Vandaag gaan we trouwen

Annemarie Bon (auteur), Marjolein Krijger (illustrator)
+1
Vandaag gaan we trouwen
×
Vandaag gaan we trouwen Vandaag gaan we trouwen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is feest bij Stijn en Sterre thuis. Ze mogen mooie kleren aan, er is veel bezoek, lekker eten, een mooie taart en muziek, want... papa en mama zijn getrouwd! Vierkant prentenboek met eenvoudige illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Huwelijk
Titel
Vandaag gaan we trouwen
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Marjolein Krijger
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044339918 (hardback)

Besprekingen

Stijn en zijn zus Sterre trekken mooie kleren aan en krijgen cadeautjes. Er is veel bezoek, er speelt een band en er is een grote taart. Dat komt omdat het vandaag een heel bijzonder feest is. Kinderboekenschrijfster Annemarie Bon is bekend van haar prentenboeken over Haas. Wie goed oplet, ziet in Vandaag gaan we trouwen een van deze prentenboeken tussen de cadeautjes van Stijn en Sterre liggen.
Op de gele kaft van het prentenboek zijn het niet de ouders die gaan trouwen, maar Stijn en Sterre zelf. In het verhaal blijft het tot een van de laatste bladzijden spannend waarom het zo'n speciale dag is voor de twee kinderen. Maar wanneer er een sleep (van wel vier bladzijden lang) door Stijn en Sterre het verhaal in wordt gedragen, wordt duidelijk dat het niet zomaar een feestje is, maar een echte bruiloft.
Een bruiloft is niet alleen voor de bruid en bruidegom heel spannend. Dat is het ook zeker voor kinderen van het bruidspaar. Vandaag gaan we trouwen is een ideaal pr…Lees verder
Het is feest bij Stijn en zijn grote zus Sterre: ze mogen mooie kleren aan, er komt veel bezoek, er zijn cadeautjes, lekker eten en een supergrote taart. Op de laatste twee bladzijden blijkt waarom: papa en mama zijn vandaag getrouwd! Dit vierkante peuterboek is goed afgestemd op de doelgroep. De illustraties over steeds twee pagina's, met zwart omlijnde figuren in rustige, matte tinten, laten genoeg zien om tot de verbeelding te spreken, zonder al te veel details. Het ruwe papier is stevig. De eenvoudige tekst geeft commentaar op wat er te zien is. Op het overwegend gele omslag spelen Stijn en Sterre bruid en bruidegom. In dezelfde opzet verscheen 'Vandaag gaan we verhuizen'*. Mooi verzorgde uitgave. Vanaf ca. 2 jaar.

Vandaag gaan we trouwen

Voor Stijn en Sterre is het vandaag een heel speciale dag. Ze trekken mooie kleren aan, krijgen veel cadeautjes, er is taart en er wordt gedanst. Waarom? Dat kom je te weten op het einde van het verhaal!
In dit verhaal kijk je binnen in de wereld van Stijn en Sterre. Het is vandaag een heel bijzonder feest. De reden waarom kom je pas te weten als je allerlei tips in het verhaal met elkaar verbonden hebt. Maar, let op! De titel verraadt alles! Lees deze dus niet luidop voor!
Het is een peuterverhaal, heel eenvoudig dus. Ook de prenten zijn kinderlijk eenvoudig. De kamers van Stijn en Sterre zien er een beetje stereotiep uit: Stijn slaapt in een blauwe kamer, Sterre in een roze. Sterre helpt haar jongere broertje wanneer hij zijn kleren verkeerd aantrekt. Maar dit grappige element wordt niet uitgebuit. Ook de rest van de spaarzame tekst is heel sec en louter beschrijvend. We krijgen eerst te zien en te lezen wat er die dag allemaal gebeurt - tot de kinderen uitgeteld in een …Lees verder

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij Gertie Jaquet de illu…Lees verder op Wikipedia