Boek
Nederlands

Hiep hiep Haas!

Annemarie Bon (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Hiep hiep Haas!
×
Hiep hiep Haas! Hiep hiep Haas!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De avond voor zijn verjaardag wil Haas vroeg gaan slapen. Maar dat lukt niet. Hij besluit nog wat voorbereidingen voor het feest te treffen. Maar of dat zo'n goed idee is... Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Hiep hiep Haas!
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044345216 (hardback)

Besprekingen

Nog een nachtje slapen en dan is Haas jarig. Een verjaardagsfeest organiseren kost veel energie en tijd. Als Haas om acht uur naar bed gaat is hij best moe, maar slapen kan hij niet. Dan maar weer zijn bed uit! De hele nacht blijft hij doorgaan, waarbij brokken worden gemaakt en de taart verbrandt. Uitgeput valt hij ten slotte in slaap en wordt pas weer wakker als de feestgangers om zijn bed staan te zingen. Grappig, vlot leesbaar prentenboek met duidelijke tekst. De illustraties, in krijt stift en verf, zijn feestelijk gekleurd en in wisselende afmetingen. Ze zijn speels over de bladzijden verdeeld en sluiten naadloos aan op de situaties. Op elke pagina is een spinnetje verstopt en oplettende kleuters kunnen het tijdsverloop via tal van klokken volgen. Herkenbaar verhaal over de opwinding rondom een verjaardag. Vanaf ca. 4 jaar.

Hiep hiep Haas!

Haas is bijna jarig, maar hij heeft nog heel wat voorbereidingswerk. Hij wil een perfect verjaardagsfeestje organiseren voor zijn vrienden. De avond voordien kan hij echt niet in slaap vallen, en hij werkt dan nog maar eventje verder om alles in gereedheid te brengen. Maar Haas wordt te moe en alles begint mis te lopen. Uiteindelijk valt hij zo diep in slaap dat al zijn vrienden hem 's morgens moeten komen wakker maken. Ze nemen Haas mee naar hun verrassingsfeest. Haas beleeft zijn leukste verjaardag ooit. Een zeer mooi uitgegeven boek met stevige bladzijden, fijne ondersteunende illustraties en een eenvoudig lettertype. Het boek is zowel een voorleesboek als een boek om zelf te lezen of om gewoon in te bladeren en via de tekeningen het verhaal te bekijken. Heel het verhaal door kan men op de klok volgen hoe laat het is en zo speels de klok leren lezen (al is dit zeker geen doel op zich). Kinderen zullen meeleven met Haas en veel van hun eigen leefwereld herkennen zoals uitnodiging…Lees verder

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties