Boek Nederlands

100% Gent

100% Gent

In de reeks:
100% GENT
Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur; met deze gids op zak ontdek je Gent in no-time. De leukste bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Zes wandelingen leiden je overdag langs alle mooie plekken. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor e
Onderwerp
Gent ; reisgidsen
Titel
100% Gent
Auteur
Annelies Ryckaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Breda: Mo'media, 2008
92 p. : ill. + stadsplattegrond
ISBN
9789057673221

Besprekingen

Deze beknopte zakreisgids voor Gent werd geschreven door een inwoonster van de stad. De nadruk ligt op allerhande adresjes op gebied van eten, drinken, hotels, uitgaan en shoppen.

Om het geheel te structureren is Gent opgedeeld in drie gebieden (Kuip, Zuid en Noordkwartier), die afgebeeld worden op een gedetailleerde plattegrond waarop alle adressen staan aangeduid. Kleurencodes bepalen het soort adres. Verder wordt een wandeling beschreven door de drie buurten (met aandacht voor de verschillende bezienswaardigheden). In een apart hoesje vind je een stadsplannetje met straatnamenregister. In tegenstelling tot de gidsjes voor buitenlandse steden in deze serie ontbreekt helaas een plannetje van het openbaar vervoer.

Vooral geschikt voor wie praktische informatie zoekt rond leuke adresjes. [Jan Mertens]
Deeltje uit de serie 100%-reisgidsen over de Belgische stad Gent. Aan de hand van drie wandelingen door de stad worden vele bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling een uitklapkaart met de route, eten en drinken, shoppen en ‘leuk om te doen’. Vooraf algemene informatie over onder meer festivals en evenementen, hotels en vervoer. Tot slot bezienswaardigheden buiten het centrum van Gent en uitgaanstips. Geïllustreerd met kleurenfoto's en gebruik van kleur in de opmaak. Met een overzichtskaart in de voorflap en een losse stadplattegrond in de achterflap. Verder indexen op alfabet en op thema. Een leuk, handig, compact en aantrekkelijk reisgidsje. De schrijfster, een journaliste, is geboren en getogen in Gent. In dezelfde serie verschenen gidsen over onder meer Antwerpen, Brussel, Maastricht, Wenen, Valencia, Lissabon, Madrid, Parijs, Den Haag en Kopenhagen.