Boek
Nederlands

Klaar voor de start?

Klaar voor de start?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Illustraties waarin werkwoorden staan die met (een) sport te maken hebben, zoals ontsnappen, focussen en wachten. De grafische illustraties zijn paginagroot, met ook fluorescerende kleuren. Om te bekijken en over te praten met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Sport, Woorden leren
Extra onderwerp
begrippen, prentenboeken
Titel
Klaar voor de start?
Auteur
Anne-Margot Ramstein
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
En forme!
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[112] p. : ill.
ISBN
9789044826890 (hardback)

Besprekingen

Heel bijzondere uitgave waarin werkwoorden die met (een) sport te maken hebben op kleurige wijze geïllustreerd zijn. Het betreffende werkwoord staat in blokletters (zonder hoofdletters) onder aan de pagina, in het midden van een witbalk. Daarboven wordt de actie, de activiteit, het momentum verbeeld in een gestileerde, kleurige illustratie. Soms beslaat de illustratie een dubbelpagina, op de meeste plaatsen echter een enkele pagina. Begrippen die de revue passeren zijn o.a.: klimmen, deelnemen, samenwerken, bestijgen, plezier hebben, versnellen, zich concentreren, optillen, afstoppen, duiken en glijden. De illustratrice heeft op heel originele wijze haar typische beeldtaal ontwikkeld. De tekeningen zijn zeer kleurrijk (met ook fluorescerende kleuren), mathematisch uitgekiend en precies, op eenvoudige wijze geanimeerd, ze raken de essentie van van de handeling van het betreffende begrip. Van deze illustratrice verscheen eerder het tekstloze filosofeer prentenboek 'Voor en na' (2014)*. …Lees verder

Klaar voor de start?

De Olympische Spelen staan voor de deur. Het ideale moment om een boek voor sportievelingen uit te brengen. Dit modern ogende boek start en eindigt op de schutbladen met een lijnenspel dat de lijnen van verschillende soorten sportvelden weergeeft. Aan de kenners om te zeggen welk veld bij welke sport hoort. Vervolgens vind je (dubbele) paginagrote illustraties van sporters in actie, enkel begeleid door één of twee werkwoorden. Het ene al wat moeilijker dan het andere: focussen, peddelen, zwoegen. De sportdisciplines zelf worden niet benoemd, alleen acties die erbij komen kijken. Een echt kijkboek dat je tegelijk aan het denken, kijken, zoeken of spreken krijgt. De illustraties bevatten veel geometrische figuren en zijn fel en zelfs fluo gekleurd. Ze dagen je uit om te blijven kijken en bieden tal van verrassingen.