Honolulu King

+1
Honolulu King
×
Honolulu King Honolulu King
Genre:
Een 80-jarige Indische Nederlander die veel heeft meegemaakt tijdens de Japanse bezetting van Indonesie͏̈͏̈ en de jaren daarna, schokt de leden van zijn vrijmetselaarsloge, zijn vrienden en familie met een verhaal over moorden die hij destijds uit wraak heeft gepleegd.
Titel
Honolulu King
Auteur
Anne-Gine Goemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2015
347 p.
ISBN
9789041425225 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De tachtigjarige Indische Hardy Hardy runt een toko in Haarlem, met hulp van kameraden met wie hij een Hawaiian-band vormde en met hulp van zijn met de liefde worstelende kleindochter die interesse heeft voor zijn geluidsarchief met getuigenissen van Indische Nederlanders. Verdriet heeft hij omdat zijn in een verpleeghuis wonende vrouw hem niet meer herkent. Ook het feit dat tegenover de toko juist een Japans restaurant komt, maakt Hardy van streek. Hij komt in contact met de loge van vrijmetselaars en vertelt in zijn toelatingsrede een schokkend verhaal over moorden die hij uit wraak net na de oorlog in Indonesië gepleegd heeft. De derde roman van Goemans (1971), die prijzen won met haar eerste boeken, biedt kleurrijke personages en een vlot lezend verhaal met een lach en een traan. Maar het boek is niet in balans door alle plotlijnen. En de door de personages verstrekte uitgebreide informatie over de vrijmetselarij, Hawaiian-muziek en de oorlog en onafhankelijkheidsstrijd in Indones…Lees verder

Over Anne-Gine Goemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Anne-Gine Goemans (30 januari 1971) is een Nederlandse schrijfster.

Met haar debuutroman Ziekzoekers (mei 2007) won zij de Anton Wachterprijs 2008. Voor de roman Glijvlucht kreeg ze de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs 2012. In 2019 verscheen vervolgens Holy Trientje, waarbij Goemans werd geïnspireerd door een Amerikaanse vredesactiviste die eerder een kernwapendepot wist binnen te dringen.

Externe links

  • website
  • Biografieën, werken en teksten bij de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (dbnl)