Titel
Step up
Regisseur
Anne Fletcher
Componist
Aaron Zigman
Acteur
Jenna Dewan Channing Tatum
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
7321932014822

Besprekingen

Deze dansfilm is het regiedebuut van Anne Fletcher, die eerder zelf als danseres en choreografe aan veel films meewerkte. In de hoofdrollen zien we Channing Tatum en Jenna Dewan. Tyler is een jongen uit een achterstandswijk die zich bezig houdt met basketballen, vandalisme en hiphopdansen. Als taakstraf moet hij gaan schoonmaken op een kunstacademie, waar hij kennismaakt met de talentvolle studente Nora, die dringend op zoek is naar een danspartner voor haar afstudeerproject. Dana Linssen (NRC 23-8-'06): '(...) Step Up voelt zó bekend, dat het lijkt alsof de losse draadjes in de plot er niet toe doen. (...) Step Up pretendeert niets. De film is het smeermiddel om de dansnummers (ballet meets hiphop) bij elkaar te houden. (...)' Peter van Lierop (Het Parool 23-8-'06): '(...) De eindexamenuitvoering, waar ballet met breakdance gecombineerd wordt, pakt allicht uit als een daverend succes. Maar ook eerder zijn er talrijke momenten dat er indrukwekkend wordt gedanst en gemusiceerd (van rap…Lees verder

Over Anne Fletcher

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George at https://www.flickr.com/photos/sharongraphics/

Anne Fletcher (Detroit, 1 mei 1966) is een filmregisseur. Naast regisseren staat ze ook bekend vanwege de choreografie die ze verzorgde voor vele films.

Filmografie

  • The Flintstones (1994)
  • The Mask (1994)
  • Casper (1995)
  • Buffy the Vampire Slayer (1997, televisieserie)
  • George of the Jungle (1997)
  • Boogie Nights (1997)
  • A Life Less Ordinary (1997)
  • Anastasia (1997)
  • Almost Heroes (1998)
  • Blast from the Past (1999)
  • She's All That (1999)
  • The Out-of-Towners (1999)
  • Dudley Do-Right (1999)
  • Judging Amy (1999, televisieserie)
  • Bring It On (2000)
  • Grosse Pointe (2000, televisieserie)
  • The Family Man (2000)
  • The Wedding Planner (2001)
  • Monkeybone (2001)
  • The Trumpet of the Swan (2001)
  • Six Feet Under (2001, televisieserie)
  • Maybe It's Me (2001, televisieserie)
  • Lees verder op Wikipedia