Boek
Nederlands

Jodendom

Anne Clark (auteur)
+1
Jodendom
×
Jodendom Jodendom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Zoe͏̈ vertelt, aan de hand van vragen, wat het betekent om joods te zijn. Met veel kleurenfoto's. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Jodendom
Titel
Jodendom
Auteur
Anne Clark 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My jewish faith
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2008
31 p. : ill.
ISBN
9789055660346

Besprekingen

Deel uit een serie van vijf* met het doel om kinderen vertrouwd te maken met een wereldreligie, in dit geval het jodendom. Het bijzondere van de opzet is dat de lezers kennismaken met een kind dat deze religie aanhangt. Zo laat het meisje Zoë, de dochter van een rabbijn, ons zien wat het betekent om joods te zijn. Mooie kleurenfoto’s tonen het bewust joodse leven van Zoë en de rijkdom van de joodse traditie. Bij elke illustratie geeft zij een eenvoudige uitleg van wat zij en haar familieleden aan het doen zijn. Hierdoor krijgen de kinderen die het boek lezen een goed beeld van het leven van joodse kinderen die volgens de traditie leven. Merkwaardig dat van de feesten Poerim en Grote Verzoendag niet worden behandeld. Voorin staan twee bladzijden met uitleg bestemd voor ouders, verzorgers en leerkrachten. Wat jammer nu dat de uitgever de tekst niet even heeft laten nakijken door een deskundige, die er de fouten in benamingen uit had kunnen halen. Door deze fouten is het boek - ondanks d…Lees verder

Over Anne Clark

Anne Clark (Croydon, 14 mei 1960) is een Britse dichteres en avant-gardistische muzikante uit het gesproken woord-genre.

Levensloop

Anne Clark, dochter van een Ierse moeder en een Schotse vader, verliet school op haar zestiende. Ze had diverse baantjes, waaronder verpleegster in een psychiatrische instelling. Bonaparte Records, een plaatselijk Londens label, was eveneens een van haar vroege werkgevers. Ze raakte betrokken bij het Warehouse Theatre, waar ze al snel de programmering ging verzorgen. Ze liet er verschillende artiesten uit de punkrock-scène optreden, onder wie Paul Weller, The Durutti Column en French and Saunders. Daarnaast werkte ze als co-uitgeefster bij de uitgeverij van Weller en werkte ze mee aan televisiereeksen van de BBC.

Ze begon zelf met teksten en muziek te experimenteren en trad voor het eerst samen met Depeche Mode op; in 1982 bracht ze haar eerste album uit, The Sitting Room. Voor de album…Lees verder op Wikipedia