Boek
Nederlands

Het geheim van de hulpsinterklaas

Anna Van Praag (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van de hulpsinterklaas
×
Het geheim van de hulpsinterklaas Het geheim van de hulpsinterklaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de meester van Lucas, Massimo en Oxa ziek wordt, zijn ze bang dat het sinterklaasfeest op school niet door zal gaan. Ze bedenken een plan. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 8
Titel
Het geheim van de hulpsinterklaas
Auteur
Anna Van Praag
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009
83 p. : ill.
ISBN
9789025855758 (hardback)

Besprekingen

Massimo, Oxa en Lucas vormen De Bende van Drie en zitten samen in groep zes, wat overeenkomt met het vierde leerjaar in Vlaanderen. In het eerste hoofdstuk brengt Lucas een bezoek aan meester Henk, die thuis herstelt van een hernia. Lucas legt hem het probleem van de hulpsinterklaas voor. Wie zal er op vijf december de hulpsinterklaas zijn op het schoolfeest, nu meester Henk er niet is? Wanneer de meester hem duidelijk maakt dat hij echt niet even op een paard kan springen om zijn jaarlijkse rol op te nemen, verlaat Lucas nogal abrupt het huis. De Bende van Drie besluit zelf actie te ondernemen. Nadat iedereen 's avonds vertrokken is, kruipen ze langs een raampje het schoolgebouw binnen. Ze plaatsen een Sinterklaaspop op de stoel van schoolhoofd Dolores, en verspreiden briefjes. Door die actie verzuimt Lucas zijn zwemtraining. Hoewel hij een heel goede zwemmer is, wegen de zwemtrainingen heel zwaar. Eigenlijk zou Lucas graag stoppen met zwemmen, maar dat durft hij niet te vertellen aa…Lees verder
Als hun meester ziek is en zij een kwal van een invaller hebben, verwachten Lucas, Massimo en Oxa (de Bende van Drie) dat het sinterklaasfeest op school in het water zal vallen. Door in te breken op school willen zij een waarschuwing afgeven. Maar als de Sint uiteindelijk verschijnt, blijkt deze alles te weten. Maar wat doet hij met deze informatie? Onderhoudend sinterklaasverhaal, compleet met een wat sentimenteel aandoende, moralistische boodschap. Deel uit de serie 'Geheim'. De doelgroep zal zich zeker herkennen in de schoolse gebeurtenissen en de bezigheden van de hoofdrolspelers. Het taalgebruik is vlot en eigentijds, het verhaal spannend genoeg om te boeien. Eenvoudige zwart-wittekeningen staan tussen de teksten in. Op het omslag een prikkelende tekening van Sint die met zijn staf over de sloot springt, achtervolgd door de Bende van Drie. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties