Boek
Nederlands

Het zomerhuis

Ann Brashares (auteur), Lia Belt (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De families van Ray en Sasha (beiden 17) waren ooit één familie. Nu delen ze alleen nog een zomerhuis. Een ontmoeting zet hun leven op zijn kop. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Adolescenten ; romans
Titel
Het zomerhuis
Auteur
Ann Brashares
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The whole thing together
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2017
304 p.
ISBN
9789026143397 (paperback)

Besprekingen

Ray en Sasha (beiden 17) delen een kamer, een bed, drie oudere halfzussen en een supermarktbaantje, maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Dat zit zo: Rays moeder was ooit getrouwd met Sasha’s vader, maar na de geboorte van drie dochters (de halfzussen die Ray en Sasha delen) zijn ze als vijanden gescheiden. Hun zomerhuis op Long Island wilden ze geen van beiden opgeven, dus verblijven hun nieuwe gezinnen er om en om. Dat de oude vete nog springlevend is, wordt Ray en Sasha en hun halfzussen duidelijk als een aantal zaken ingrijpend veranderen en de ruzie tussen hun ouders opnieuw oplaait. Sympathieke YA-roman van de schrijfster van de succesvolle ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’-serie die de pijn van een gebroken gezin goed weet te illustreren vanuit het oogpunt van de kinderen. Hun gevoelswereld wordt in poëtische zinnen beschreven. Vijf verschillende vertelperspectieven wisselen elkaar rap af en het is even opletten geblazen met de veelheid aan namen en onderlinge verhoudingen. De ve…Lees verder

Over Ann Brashares

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Ann Brashares (Alexandria (Virginia), 30 juli 1967) is een Amerikaanse schrijfster uit Brooklyn. Ze studeerde filosofie aan het Barnard College te New York. Tijdens haar studie was ze redacteur bij een kinderboeken-uitgeverij, maar na haar eerste boek werd ze fulltime schrijfster. In 2001 maakte ze haar debuut met het jeugdboek The Sisterhood of the Traveling Pants, dat in 2002 in het Nederlands vertaald is als 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek. Het boek is in meer dan 15 landen vertaald en Warner Bros kocht de filmrechten. In 2005 kwam the film The Sisterhood of the Traveling Pants uit en in 2008 het vervolg daarop, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, dat gebaseerd is op het vierde boek uit de serie, Forever in Blue: The Fourth Summer of the Sisterhood.

Bibliografie

  • Linus Torvalds, Software Rebel (2001)
  • Steve Jobs Thinks Different (2001)
  • Sisterhood of the Traveling Pan…Lees verder op Wikipedia