Boek
Nederlands

200 tips voor de racefietser

Anja Janssen (samensteller)
+1
200 tips voor de racefietser
×
200 tips voor de racefietser 200 tips voor de racefietser

200 tips voor de racefietser

In de reeks:
Onderwerp
Fietsen, Training
Titel
200 tips voor de racefietser / samengest. door Anja Janssen ... [et al.]
Samensteller
Anja Janssen 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2005
143 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : Techniek, onderhoud, kleding, training, gezondheid
ISBN
90-4390-695-6

Besprekingen

De tips uit 200 tips voor de racefietser zijn ontleend aan het Nederlandse maandblad 'Fiets'. In zeven hoofdstukken loodst dit aantrekkelijke boekje je van de fiets en zijn onderdelen via onderhoud en (rij)techniek, langs kleding en accessoires naar de noodzakelijke training zonder je gezondheid en dus ook de voeding uit het oog te verliezen. Hoe je als racer dan fietsvakanties en dagtochten plant, krijg je er als toemaatje bij. Dit hoofdstukje richt zich eventueel ook op wie eenvoudigweg de fiets op een of andere manier op vakantie mee wil nemen en in het buitenland (langere) fietstochten denkt te maken.

Het boekje illustreert de teksten vaak met mooie kleurfoto's en gebruikt heldere taal. Overigens besteedt 200 tips voor de racefietser beslist ook aandacht aan de al wat oudere, maar nog erg actieve recreant die zijn of haar racefiets geregeld van stal haalt. Een fietstocht tijdens een zonnig weekend ergens langs Vlaamse wegen toont voldoende hoezeer de cyclospor…Lees verder
Tweehonderd tips voor zowel de beginnende als de gevorderde racefietser. De tips zijn verdeeld in zeven categorieën: fiets & onderdelen, onderhoud & techniek, rijtechniek, kleding en accessoires, training & voorbereiding, gezondheid & voeding, fietsvakanties en dagtochten. De tips zijn overzichtelijk geordend, van de aanschaf van een nieuwe fiets tot tips wat te doen bij noodgevallen. Bij een dergelijk groot aantal tips is een aantal open deuren onvermijdelijk, maar over de gehele linie genomen is er voor elke vraag een antwoord. De tips zijn voorzien van verhelderende kleurenfoto’s. Met verklarende woordenlijst en register. Uitgegeven in samenwerking met het tijdschrift Fiets.