Boek
Nederlands

Laat me los

Anja Feliers (auteur)
+1
Laat me los
×
Laat me los Laat me los
In de reeks:
Genre:
Tijdens een feestje ontmoet psychologe Kathleen een vroegere schoolvriendin. De vrouw vertelt dat haar man Alex al jaren lijdt onder een angstpsychose, die hun huwelijk langzaam maar zeker ruïneert. Kathleen probeert Alex te helpen, maar dit blijkt niet eenvoudig. Iets uit het verleden domineert zijn leven, maar hij kan, wil en durft niet te vertellen wat.
Titel
Laat me los
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau Thriller, 2012
298 p.
ISBN
9789022327623 (paperback)

Besprekingen

Haar carrière als schrijfster begon ze met kinder- en jeugdverhalen, en Laat me los is de derde thriller op haar palmares. Als decor voor deze thriller gebruikt Anja Feliers haar eigen thuisbasis, namelijk Lanaken en Oud-Rekem. De gebeurtenissen in het verhaal koppelt ze aan gebeurtenissen die in werkelijkheid plaatsvonden in deze streek, zoals de verkiezing van Oud-Rekem tot mooiste dorp van Vlaanderen en het opblazen van de brug in Briegden. Dit vergroot de herkenbaarheid en hierdoor vervaagt de grens tussen feit en fictie.
Het verhaal begint op een expositie in Oud-Rekem. Psychologe Kathleen ontmoet er een oude schoolvriendin, Linda. Zij vraagt aan Kathleen om haar te helpen haar huwelijk te redden, door als therapeut op te treden voor haar man Alex. Alex is overbeschermend tegenover hun dochter Hanne, wat hun leven bijna onleefbaar maakt. Linda vermoedt dat er iets uit het verleden speelt, maar Alex wil er niet over praten. Ze hoopt dat Kathleen daarin verandering kan …Lees verder
Nieuw verhaal met Kathleen, psychologe en samenwonend met haar tienerdochter Julie, als belangrijke hoofdrolspeelster. Ditmaal wordt haar hulp ingeroepen door Linda, een vroegere schoolvriendin, die zich zorgen maakt over haar partner Alex. Hij gedraagt zich obsessief controlerend naar hun 15-jarige puberale dochter Hanne. In eerste instantie weigert Alex een serie therapeutische gesprekken, maar al gauw stemt hij ermee in als de toegang tot zijn huis wordt ontzegt. Hij ontmoet tijdens een expositie in zijn geboortedorp Oud-Rekum, waar hij in een hotel zijn intrek heeft genomen, de intrigerende Xandra. Tussen hen klikt het direct en al gauw vertrouwt hij haar meer toe over zijn verleden dan aan zijn vrouw Linda. Geloofwaardige karaktertyperingen, ook van de bijfiguren. De lezer wordt herhaaldelijk op een zijspoor gezet. De verschillende verhaallijnen worden goed uitgewerkt. Spannende opbouw en sensuele ondertoon. Open en suggestief einde. Vlotte schrijfstijl. Vierde psychologische thr…Lees verder

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is een Vlaams schrijfster van kinderboeken en boeken voor volwassenen.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had. De eerste versie was echter te persoonlijk voor uitgave en de schrijfster herwerkte het tot een fictief verhaal. Donkere kamers werd in 2004 gepubliceerd door Standaard Uitgeverij.

Feliers is gehuwd en moeder van twee kinderen.

Romans

 • Donkere kamers
 • Littekens
 • Jaloers
 • Groene ogen
 • Onweerstaanbaar
 • Verleid me (2010)
 • Hou van mij
 • Vergeet me niet
 • Naakt! (exclusief voor Flair)
 • Vergeef me
 • Laat me los
 • Zuur
 • Lees verder op Wikipedia