Boek
Nederlands

Woestijnvos

Anita Ganeri (auteur)
+1
Woestijnvos
×
Woestijnvos Woestijnvos
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat is een woestijnvos, waar leven deze vossen en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over dit zoogdier. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Woestijnvossen
Titel
Woestijnvos
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fennec fox
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
24 p. : ill.
ISBN
9789461751287 (hardback)

Besprekingen

De serie ‘Mijn eerste docu-boek’ bevat uiteenlopende educatieve onderwerpen toegankelijk voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks ‘Dieren in beeld’* gaat over de woestijnvos. Hoe zien deze dieren eruit? Waar leven zij? Wie jagen er op woestijnvossen? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in tien hoofdstukken van twee pagina’s. Er is aandacht voor de lichaamsbouw van de woestijnvos, zijn leefwijze en gewoonten. De treffende kleurenfoto’s van deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving spreken een duidelijke taal. Ze beslaan meer dan de helft van de pagina. In de foto's wordt het afgebeelde onderwerp soms kort in een gekleurd kader, voorzien van een groene pijl, aangeduid. Onder de foto’s staan twee zinnen - met een witregel van elkaar gescheiden - in grote schreefloze letters op een witte achtergrond. De tekst, helder en informatief, is geschikt om voor te lezen. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst in woord en beeld, een alfabetisch register en een aantal ver…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site
Lees verder op Wikipedia

Suggesties