Boek
Nederlands

Waterbeheer : zuinig met water

Anita Ganeri (auteur), Chris Oxlade (auteur)
+1
Waterbeheer : zuinig met water
×
Waterbeheer : zuinig met water Waterbeheer : zuinig met water

Waterbeheer : zuinig met water

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zeven vragen over water voor wat betreft gebruik, besparing, zuivering en beheer worden beantwoord. Met praktische tips, doe-activiteiten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Waterbeheer : zuinig met water
Auteur
Anita Ganeri Chris Oxlade
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Down the drain : conserving water
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2010
32 p. : ill.
ISBN
9789055663651 (hardback)

Besprekingen

Handzame uitgave in de reeks 'De jonge onderzoeker', waarvan nog vier delen* het milieu als thema hebben. Tal van vragen rond het thema 'waterbeheer' worden beantwoord. Er is aandacht voor waarom we water nodig hebben en hoeveel, waar water vandaan komt, waterzuivering en -besparing en het belang van schoon water. De theorie wordt kort en krachtig neergezet en meteen heel praktisch gekoppeld aan mogelijke actie door kinderen zelf. Dit gebeurt in de vorm van tips of doe-activiteiten als een oproep om zuinig te zijn met water, het regenwater op te vangen en een actie op school te houden. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokken en kaders. Op elke bladzijde staat een kleurenfoto of schematische tekening, die de tekst aanvult. De informatiedichtheid van de tekst is hoog. De vele in het boek vetgedrukte woorden worden verklaard in de woordenlijst achterin. Tot slot zijn opgenomen feiten en weetjes, internetlinks, verwijzingen naar boeken van de uitgever zelf en een register. De oorspr…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties