Boek
Nederlands

Verhalen

Anita Ganeri (auteur), Bianca Mastenbroek (vertaler)
+1
Verhalen
×
Verhalen Verhalen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat voor soorten verhalen zijn er en hoe bedenk je een plot? Informatie, tips en opdrachten voor het schrijven van een verhaal. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Titel
Verhalen
Auteur
Anita Ganeri
Vertaler
Bianca Mastenbroek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I can write, Stories
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789461751362 (hardback)

Besprekingen

Als je van verhalen houdt, dan is lezen natuurlijk niet de enige optie. Je kunt ze ook gewoon zelf schrijven. Dit boek biedt een mooie introductie in het verzinnen en schrijven van verhalen. In heldere taal worden praktische tips gegeven voor het schrijven van een afgerond geheel. Voor een goede opbouw worden handige hulpmiddelen aangereikt, evenals voor het ontwikkelen van personages en het gebruik van woorden om een verhaal te kleuren. De tips aan het einde en de uitleg van moeilijke woorden zorgen voor extra verdieping. Minpunt is het gebruik van vrij matige illustraties (kleurenfoto's) die ongeïnspireerd en samengeraapt zijn. Juist wanneer een boek over creativiteit gaat, mag hier wel meer aandacht aan besteed worden. In dit boek wordt ervan uitgegaan dat verhalen altijd fictief zijn. Waargebeurde verhalen worden dus buiten beschouwing gelaten. Dit informatieve boek, dat deel uitmaakt van de zesdelige serie 'Ik schrijf...'*, biedt op een klein minpuntje na, een solide basis voor b…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site