Boek
Nederlands

Schorpioen

Anita Ganeri (auteur)
+1
Schorpioen
×
Schorpioen Schorpioen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat is een schorpioen, waar leven schorpioenen en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over deze spinachtigen. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schorpioenen
Titel
Schorpioen
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scorpion
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
24 p. : ill.
ISBN
9789461751317 (hardback)

Besprekingen

Kennismaking met de schorpioen in vragen en antwoorden. Besproken wordt onder meer waar en hoe deze spinachtigen leven, hoe ze eruitzien en wat ze eten. Vrijwel elke pagina is op dezelfde manier vormgegeven: onder aan de bladzijde staat de eenvoudig te begrijpen, groot gedrukte tekst van enkele regels, gescheiden door een witregel. Een bijpassende kleurenfoto, die het grootste deel van de pagina in beslag neemt, ondersteunt de tekst. In de foto’s - helder en gedetailleerd - staat hier en daar een gekleurd kader met een toelichtend woord. Voor in het boek vinden we een inhoudsopgave, achterin staat een lijst met moeilijke woorden, een register en tips voor toepasselijke boeken en internetsites. De boeken uit de reeks ‘Mijn eerste docu-boek’ helpen jonge lezers bij het ontdekken en begrijpen van de wereld om hen heen. Ze zijn erg leerzaam en informatief. Deze uitgave maakt deel uit van de subserie 'Dieren in beeld'*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt …Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site
Lees verder op Wikipedia

Suggesties