Boek
Nederlands

Over boertjes en geurtjes

Anita Ganeri (auteur)
+1
Over boertjes en geurtjes
×
Over boertjes en geurtjes Over boertjes en geurtjes

Over boertjes en geurtjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom stinkt een wind? Waarom heb ik oorsmeer? Dolter Ziekies beantwoordt allerlei vragen over dit soort onderwerpen. Met, ook schematische, tekeningen in kleur. Bevat enige verwerkingstips voor opvoeders. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Over boertjes en geurtjes
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Burps, scabs and smells
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2016
24 p. : ill.
ISBN
9789461754561 (hardback)

Besprekingen

Waarom is snot soms groen? Waarom laat ik boeren? In dit dertiende deel uit de serie ‘In de roos’* stellen kinderen vragen aan dokter Ziekies over o.a. kippenvel, waterpokken, gapen, braken en de hik. De antwoorden worden per twee bladzijden eenvoudig uitgelegd met schematische tekeningen. Op een getekend ‘recept’ van de dokter staat een weetje over het onderwerp. Voor in het boek wordt advies aan ouders en begeleiders gegeven om samen vooraf over het onderwerp 'boertjes en geurtjes' te praten en hoe men kan ondersteunen tijdens het lezen. De getekende illustraties zijn paginagroot en kleurrijk. Vetgedrukte woorden zijn achterin opgenomen in de woordenlijst. Afgesloten wordt met tips om erover na te praten met kinderen en vijf vragen over de tekst. Daarna kunnen kinderen tekeningen over het onderwerp maken en weetjes opzoeken op internet. De website waarnaar wordt verwezen en waarop kinderen punten kunnen scoren voor de klas, is nog niet online. Speelse maar soms wat drukke lay-out. D…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site