Boek
Nederlands

Konijnen

Anita Ganeri (auteur)
+1
Konijnen
×
Konijnen Konijnen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leer van alles over konijnen. Waar let je op bij het kiezen van een konijn? Wat eet een konijn? En hoe maak je het hok schoon? Met veel grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Extra onderwerp
knaagdieren, Informatieve werken
Titel
Konijnen
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rabbits
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789055666461 (hardback)

Besprekingen

In dit bijna vierkante deel uit de reeks ‘Mijn huisdier’* binnen de serie 'Mijn eerste docu-boek' zijn konijnen het thema. Hoe zien konijnenbaby’s eruit? Hoe kies je een konijn? Wat geef je ze te eten en hoe maak je het hok schoon? Aan de hand van grote foto’s en weinig tekst, die soms omkaderd is, worden de vragen beantwoord. De tekst staat in vrij grote letters. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achterin in een woordenlijst verder uitgelegd. Achterin zijn ook nuttige tips verzameld, weetjes, verwijzing naar boeken en wat websites over de verzorging van konijnen. Het taalgebruik is voor de doelgroep niet altijd eenvoudig. Verzorgde uitgave met overzichtelijke vormgeving en aantrekkelijk donzig konijntje op het omslag. Goed te gebruiken op school: om te bekijken, zelf te lezen of te gebruiken bij een eerste werkstuk. Met register. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties