Boek
Nederlands

Kitty leert je zorgen voor je kat

Anita Ganeri (auteur)
+1
Kitty leert je zorgen voor je kat
×
Kitty leert je zorgen voor je kat Kitty leert je zorgen voor je kat

Kitty leert je zorgen voor je kat

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kitty de kat leert je zorgen voor je kat: waar kun je het beste een kat halen? Wat schaf je aan voor je kat? En hoe zorg je dat hij gezond blijft? Met veel kleurenillustraties en -foto's. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Kitty leert je zorgen voor je kat
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kitty's guide to caring for your cat
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789461751744 (hardback)

Besprekingen

Kitty de kat leert je zorgen voor je kat: waar kun je het beste een kat halen? Wat schaf je aan voor je kat? En hoe zorg je dat hij gezond blijft? De antwoorden op deze en andere vragen geeft Kitty in dit deel uit de reeks ‘Mijn eerste docu-boek' onder de noemer '... leert je zorgen voor je ...’*. De korte hoofdstukken beslaan twee pagina’s en bestaan uit zeven tot negen zinnen, in groot lettertype zonder schreef. De tekst is vanuit Kitty geschreven op een directe en daardoor toegankelijke manier. Moeilijke woorden (kattenbakvulling, steriliseren) zijn vet gedrukt en worden in een woordenlijst achterin uitgelegd. Per hoofdstukje een duidelijke maar doorsnee illustratie en een foto. Achterin boeken en websites (meer weten) over katten. Met register. Aansprekend omslag met illustratie en foto. Niet heel spannend, wel helder en informatief, bruikbaar voor een eerste spreekbeurt. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site