Boek
Nederlands

Iets ouds, iets nieuws : recycling

Anita Ganeri (auteur), Piet De Bakker (vertaler)
+1
Iets ouds, iets nieuws : recycling
×
Iets ouds, iets nieuws : recycling Iets ouds, iets nieuws : recycling

Iets ouds, iets nieuws : recycling

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Negen vragen over vermindering en hergebruik van afval, waaronder glas, blikjes en plastic, worden beantwoord. Met praktische tips, doe-activiteiten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Iets ouds, iets nieuws : recycling
Auteur
Anita Ganeri
Vertaler
Piet De Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Something old, something new : recycling
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2010
32 p. : ill.
ISBN
9789055663644 (hardback)

Besprekingen

Handzame uitgave in de reeks 'De jonge onderzoeker', waarvan nog vier delen* het milieu als thema hebben. Tal van vragen rond het thema 'recycling' worden beantwoord. Er is aandacht voor wat afval is, het reduceren van (papier)afval, recyclen van blikjes, hergebruik van glas en plastic en recyclen van planten. De theorie wordt kort en krachtig neergezet en meteen heel praktisch gekoppeld aan mogelijke actie door kinderen zelf. Dit gebeurt in de vorm van tips of doe-activiteiten als geen dingen zomaar weggooien, inzamelen van bv. oude mobieltjes en compost maken. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokken en kaders. Op elke bladzijde staat een kleurenfoto, die de tekst aanvult. De informatiedichtheid van de tekst is hoog. De vele in het boek vetgedrukte woorden worden verklaard in de woordenlijst achterin. Tot slot zijn opgenomen feiten en weetjes, internetlinks,verwijzingen naar boeken van de uitgever zelf en een register. Een wereldverkennende uitgave in een reeks, waar thuis, in …Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties