Boek
Nederlands

Gonda leert je zorgen voor je goudvis

Anita Ganeri (auteur), Rick Peterson (illustrator)
+1
Gonda leert je zorgen voor je goudvis
×
Gonda leert je zorgen voor je goudvis Gonda leert je zorgen voor je goudvis

Gonda leert je zorgen voor je goudvis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Gonda de Goudvis leert je zorgen voor je goudvis: hoe kies je er een uit? Wat schaf je aan voor je vis? En hoe zorg je dat hij gezond blijft? Met veel kleurenillustraties en -foto's. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Goudvissen
Titel
Gonda leert je zorgen voor je goudvis
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Rick Peterson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Goldie's guide to caring for your goldfish
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789461751768 (hardback)

Besprekingen

Gonda de Goudvis leert je zorgen voor je goudvis: hoe kies je er een uit? Wat schaf je aan voor je vis? En hoe zorg je dat hij gezond blijft? De antwoorden op deze en andere vragen geeft Gonda in dit deel uit de reeks ‘Mijn eerste docu-boek' onder de noemer ' ... leert je zorgen voor je ...’*. De korte hoofdstukken beslaan twee pagina’s en bestaan uit zeven tot negen zinnen, in groot lettertype zonder schreef. De tekst is vanuit Gonda geschreven op een directe en daardoor toegankelijke manier. Moeilijke woorden (luchtpomp, zuurstof) zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin uitgelegd. Per hoofdstukje een duidelijke maar doorsnee illustratie en een foto. Achterin wordt verwezen naar enige boeken en websites (meer weten) waarvan sommige specifiek over goudvissen en anderen over vissen in het algemeen. Met register. Aansprekend omslag met illustratie en foto. Niet heel spannend, wel helder en informatief, bruikbaar voor een eerste spreekbeurt. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties