Boek
Nederlands

Een ridder in de Middeleeuwen

Anita Ganeri (auteur), Mariano Epelbaum (illustrator)
+1
Een ridder in de Middeleeuwen
×
Een ridder in de Middeleeuwen Een ridder in de Middeleeuwen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe zag het leven van een ridder er in de middeleeuwen uit? Richard Marshall (ca. 12, ik-figuur) vertelt je over zijn training, de riddereed en de wapens. Met informatie over de middeleeuwen en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Ridders
Extra onderwerp
Middeleeuwen
Titel
Een ridder in de Middeleeuwen
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Mariano Epelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to live like a medieval knight
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463411233 (hardback)

Besprekingen

Vraag jij je wel eens af hoe het leven van een ridder eruitzag? In deze uitgave geeft ridder in opleiding Richard Marshall (ik-figuur) ons een kijkje in zijn leven in de middeleeuwen. Hij vertelt ons o.a. over zijn opleiding, de maatschappij, het (leven in een) kasteel, over de ridder-eed en over de gevechten en wapens. Het mooi verzorgde boek bevat overzichtelijke tekstblokken, waarin op laagdrempelige en informele wijze bergen informatie gedeeld wordt. De teksten worden ondersteund door stripachtige kleurenillustraties die de sfeer van de middeleeuwen goed lijken weer te geven. Bij veel illustraties staat een begeleidende tekst die al dan niet in kaders is geplaatst. Voorin is een inhoudsopgave opgenomen. Achterin staan een aantal 'ruige ridder-feiten', een verklarende woordenlijst, een register en ‘meer-weten-tips’. Verscheen in de serie ‘Kruip in de huid van…’*. Deze leerzame uitgave is geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar en is een aanwinst voor de basisschool.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site