Boek
Nederlands

Azië

Anita Ganeri (auteur), Jeff Edwards (illustrator)
Informatie over het continent Azie͏̈: geografie, bewoners, bezienswaardigheden, natuur, weer en milieu. Met kaarten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Azië
Titel
Azië
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Jeff Edwards
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Asia
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2008 | Andere uitgaven
32 p. : ill.
ISBN
9789055663835

Besprekingen

Alles wat een jonge onderzoeker wil weten over het continent Azië vindt hij in deze stevige, handzame uitgave. Verschillende vragen worden op een duidelijke en heldere manier beantwoord: Wat is een continent? Wat is er in Azië te vinden? Welke bezienswaardigheden zijn er? Wie woont in Azië? Korte tekstblokken, feiten en weetjes, foto’s en hier en daar een grafiek of landkaartje wisselen elkaar af en vormen samen een bron van informatie. Om de informatie zelf(standig) te verwerken, is enig technisch leesniveau vereist. Een vetgedrukt woord in de tekst wordt achter in het boek, in de woordenlijst, uitgelegd. Het boek sluit af met een overzicht van websites en een register. Uitgave die jonge kinderen die zich gaan interesseren voor de ‘verre’ wereld een schat van informatie oplevert en die te gebruiken is bij het maken van een spreekbeurt of een werkstuk. Zowel voor thuis als op school. In de andere delen van deze serie 'De jonge onderzoeker op verkenning in'* worden de verschillende con…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia

Suggesties