Boek
Nederlands

Arabische oryx

Anita Ganeri (auteur)
+1
Arabische oryx
×
Arabische oryx Arabische oryx

Arabische oryx

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat is een Arabische oryx, waar leven oryxen en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over dit zoogdier. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Antilopen
Titel
Arabische oryx
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Arabian oryx
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
24 p. : ill.
ISBN
9789461751263 (hardback)

Besprekingen

In dit informatieve boek staan veel feiten over het leven van de Arabische Oryx. Aan de hand van vragen wordt er informatie aangeboden via een grote, duidelijke kleurenfoto en twee à drie zinnen tekst per pagina. De zinnen zijn in een groot vet lettertype gedrukt. De nog vetter gedrukte woorden worden nog eens uitgelegd in de verklarende woordenlijst achterin. Hierdoor wordt de woordenschat van het kind uitgebreid. Ook staan er soms woordvakjes in de foto's, waarbij pijltjes naar het desbetreffende detail wijzen. Het taalgebruik is duidelijk en kindvriendelijk. Ook jongere kinderen zullen de informatie bij de foto's opnemen, als ze de tekst eerst voorgelezen krijgen. Maakt deel uit van de subreeks 'Dieren in beeld'* binnen de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Met stevige bladzijden, waardoor het geschikt is voor veelvuldig gebruik, bv. in een klassenbibliotheek. Een prima uitgave dus om samen te bekijken met kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site
Lees verder op Wikipedia

Suggesties