Dvd
Engels

In the land of blood and honey

Angelina Jolie (regisseur), Gabriel Yared (componist), Zana Marjanovic (acteur)
In de oorlog in Bosnie͏̈ worden moslimvrouwen weggevoerd door Servische soldaten waarna ze vernederd, verkracht of gee͏̈xecuteerd worden. Gelijktijdig speelt er een onmogelijke romance tussen een Servische kapitein en een Bosnische schilderes.
Titel
In the land of blood and honey / written and dir. by Angelina Jolie
Regisseur
Angelina Jolie
Componist
Gabriel Yared 1949-
Acteur
Zana Marjanovic Goran Kostic Rade Serbedzija
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045233433

Besprekingen

Amerikaans oorlogsdrama uit 2011, regiedebuut van Angelina Jolie, met Zana Marjanovic en Goran Kostic. Jolie maakte deze film nadat ze 10 jaar over de wereld heeft gereisd als Goodwill Ambassador van de UNHCR. Haar film is een oproep om sneller in te grijpen in conflictsituaties. De film vertelt het verhaal van de oorlog in Bosnië waar moslimvrouwen worden weggevoerd door Servische soldaten waarna ze vernederd, verkracht of geëxecuteerd worden. Gelijktijdig speelt er een onmogelijke romance tussen een Servische kapitein en een Bosnische schilderes. De pers is negatief over deze film. Zo vallen termen als: potsierlijk en onevenwichtig. Bor Beekman (Volkskrant 16-2-'12) geeft slechts 1 ster (van 5), de intro van zijn recensie luidt: 'Rommelig plot, onnatuurlijke dialoog, verkrampte acteurs: vrijwel elke scène ademt onvermogen'. Alleen Ab Zagt (Algemeen Dagblad 23-2-'12) geeft 3 (van 5) sterren: 'De kracht van het regiedebuut van Jolie is dat zij geen enkel compromis heeft overwogen. Zij…Lees verder

Over Angelina Jolie

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Angelina Jolie, geboren als Angelina Jolie Voight (Los Angeles, 4 juni 1975) is een Amerikaanse actrice. Ze won drie Golden Globes, twee Screen Actors Guild Awards, en een Oscar, voor haar rollen in George Wallace (1997), Gia (1998), en Girl, Interrupted (1999). Ze verwierf internationale bekendheid met haar rol als videogameheldin Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider (2001) en vestigde zich als een van de bestbetaalde actrices in Hollywood met de Tomb Raider-sequel The Cradle of Life (2003).

Jolie bewees haar status als actiefilmster met Mr. & Mrs. Smith (2005) en Wanted (2008) – haar grootste kassuccessen tot op heden – en ontving lovende kritieken voor haar rollen in A Mighty Heart (2007) en Changeling (2008), waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Forbes benoemde haar tot Hollywoods bestbetaalde actrice in 2009, 2011 en 2013.

Naast haar acteercarrière is Jolie sinds 2001 a…Lees verder op Wikipedia