Boek
Nederlands

Kanker

Angela Royston (auteur)
+1
Kanker
×
Kanker Kanker
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de reeks Wat is het? wordt aan jonge lezers uitgelegd hoe het is om een bepaalde aandoening of ziekte te hebben. * Ken jij iemand die kanker heeft? * Heb je er wel eens aan gedacht hoe dat is? In dit boek kun je lezen hoe het is om kanker te hebben.
Onderwerp
Kanker
Titel
Kanker
Auteur
Angela Royston
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cancer
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2006
32 p. : ill.
ISBN
90-5495-877-4 9789054958772

Besprekingen

'Wat is het...' is een serie waarin aan jonge lezers ? tot maximum 15 jaar ? wordt uitgelegd hoe het is om een bepaalde ziekte of aandoening te hebben. De informatie is in zeer eenvoudige taal en in een groot lettertype aangegeven, wat de drempel voor geïnteresseerde jongeren sterk verlaagt. Vetgedrukte woorden krijgen achteraan in het boek nog een extra woordje uitleg.

Kanker is een boek waarin Angela Royston stilstaat bij de definitie van kanker, en de verschillende soorten kanker, en toelicht hoe kanker ontdekt en vervolgens behandeld wordt. Ten slotte worden enkele tips gegeven om het risico op kanker te beperken.

Talrijke kleurenfoto's doorspekken het geheel, zodat de informatie vaak nog duidelijker wordt. De belangrijkste troef is toch wel de zeer duidelijke taal en de overzichtelijke lay-out. Kortom, de tekst is informatief, helder en direct. Wie nog meer wil weten over het syndroom, kan schrijven of surfen naar de adressen die achteraan in het boek verme…Lees verder