Boek
Nederlands

Voetbal

Andy Smith (auteur)
+1
Voetbal
×
Voetbal Voetbal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kennismaking met de voetbalsport voor wat betreft geschiedenis, spelregels en verschillende aanvals- en verdedigingstactieken. Met technische tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Voetbal
Auteur
Andy Smith 1979-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Football
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055664122

Besprekingen

Gezond en verantwoord sporten begint bij kennis over een bepaalde sport. De reeks 'Ken je sport' kan jongeren daarbij voor een stuk op weg helpen. De reeks belicht enkele populaire wereldsporten door via fotomateriaal en verduidelijkende tekeningen uitleg te geven over de basis van de sportdiscipline, de spelregels en de technieken. Daarnaast wordt de jonge lezer ook ingeleid in de geschiedenis en denkwijzen achter de verschillende sporttakken, en krijgt hij tips om zijn eigen vaardigheden aan te scherpen en fit te blijven. Om het plaatje compleet te maken, worden ook de grote sporthelden en evenementen belicht en worden enkele varianten in dezelfde sporttak voorgesteld.

Wie nog steeds niet goed weet wat de term en situatie 'buitenspel' nu juist inhoudt, kan terecht in Voetbal. De ogenschijnlijk voor de hand liggende voetbaltechnieken en spelregels worden hier nog eens concreet opgelijst. Daarnaast wordt ook ingegaan op de veldpositie van de spelers en tal van aanvals- e…Lees verder
In vogelvlucht worden allerlei aspecten van het voetbal belicht. De geschiedenis, het tenue, de spelregels, het veld, de posities, het keepen, de verdediging, het middenveld, de aanval, teamwork, het scoren, varianten van het voetbal worden elk toegelicht over twee pagina's. De uitgave is rijkelijk voorzien van foto's en tekeningen, merendeels in kleur. Op de foto's zijn onder meer bekende, maar geen Nederlandse, voetballers afgebeeld. Drukke lay-out waarin korte tekstblokken met aparte koppen vier tot zes alinea's bevatten. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. De echte voetbalkenner heeft nog het meest aan de omkaderde technische informatie, die met behulp van kleurentekeningen goed wordt uitgelegd. Aan voetbal in Nederland wordt vrijwel geen aandacht besteed. Met register, verklarende woordenlijst en (web)adressen. Tegelijk verschenen delen over hockey, rugby en basketbal*; delen over atletiek, badminton en judo worden aangekondigd. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Andy Smith

Andy Smith (Bromsgrove, 22 juni 1967) is een Engelse darter. Hij luistert vanwege zijn omvang en liefhebberij voor taart naar de bijnaam The Pie Man. Smith stapte in 2004 over van de BDO naar de PDC.

Smith is voormalig winnaar van het Engels, Welsh en Noors Open in de tijd dat hij actief was voor de rivaliserende bond BDO. Daarbij speelde hij vier maal op de Embassy en sneuvelde hij steeds in de eerste ronde van het officieuze WK. Bij zijn debuut in 1997 in Frimley Green verloor hij van de Noord-Ier Geoff Wylie (2-3 in sets). Een jaar later was de toenmalig regerend Embassy-kampioen Les Wallace hem te machtig (eveneens 2-3 in sets). Na de millenniumwisseling verloor hij in zowel 2000 als 2001 van Co Stompé.

De overstap naar de PDC volgde, waar hij in 2005 twee regionale finales van het Budweiser UK Open op zijn naam wist te schrijven. Smith bereikte bij zijn debuut op het Ladbrokes World Darts Championship in 2006 de 3e ronde, maar verloor toen van Alan…Lees verder op Wikipedia