Boek
Nederlands

De jongen die met draken zong

Andy Shepherd (auteur), Sara Ogilvie (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Thomas is nu erg goed in de verzorging en geheim houden van draken! Samen met zijn vriendin Aura probeert hij het geheim over de draken op te lossen. Zal dat eindelijk lukken? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
De jongen die met draken zong
Auteur
Andy Shepherd
Illustrator
Sara Ogilvie
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy who sang with dragons
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2021
280 p. : ill.
ISBN
9789047712206 (hardback)

Besprekingen

Tomas en zijn draken zijn weer terug! Tomas is inmiddels erg bedreven in het houden, groeien én geheimhouden van de draken. Het lukt hem zelfs om zijn kleine draakje Zwier in het gareel te houden. Maar dan ontdekt Tomas het ‘geheim’ van zijn nieuwe vriendin Aura. Het is het begin van een nieuw avontuur waarop hij eindelijk het mysterie rondom de draken kan ontrafelen. Maar is Tomas daar wel klaar voor? Auteur is de Britse Andy Shepherd en de zwart-witillustraties zijn van de eveneens Britse Sara Ogilvie. Dit boek is het vijfde en laatste deel in de populaire kinderboekenserie over Tomas, zijn vrienden en hun draken, na 'De jongen die van draken droomde'* (2020) dat eindigde met een cliffhanger. Dit nieuwste deel bevat weer een origineel en vrolijk avontuur over de draken. Shepherd sluit hiermee de serie over de drakenkinderen op een mooie manier af. Vanaf ca. 8 jaar. Vertaling van ' The boy who sang with dragons'**.

De jongen die met draken zong

Dit is het vijfde en laatste deel van een reeks over draken. Ondanks het feit dat ik de eerdere vier delen niet gelezen heb, kon ik toch genieten van dit vrolijke fantasieverhaal. Draken hebben iets mysterieus en er zijn heel wat boeken over geschreven. Hoe ze geboren worden en vanwaar ze komen, daar had ik nog niet zo veel over gelezen. In deze fantasie groeien draken aan bomen en zijn er maar weinigen die het talent hebben om deze bomen te verzorgen. Tomas is zo een kerel. Maar als vriendin Aura dit talent lijkt te delen, ontdekken ze samen dat de toekomst van de draken aan een dun touwtje hangt. Kunnen ze de toekomst veilig stellen? En wat is Aura’s grote geheim?Dit is echt een fijn verhaal voor jeugdige lezers. Je fantasie wordt constant geprikkeld en de sympathie voor draken wordt elke pagina groter. De draken zelf spelen in dit verhaal een iets minder grotere rol. Ze zorgen wel voor animatie en humor. Elke draak heeft zijn eigen talenten en grollen. Praten …Lees verder

Suggesties